Tips bruidsreportage

Om alles zo mooi mogelijk vast te leggen voor jullie heb ik hier enkele tips waar jullie rekening mee kunnen houden.

Tips bruidsreportage
Tips bruidsreportage

Let’s make something beautiful together.

ALGEMENE TIPS

Bij foto’s is het aller belangrijkste het licht. Jullie foto’s komen het beste tot hun recht bij mooi zacht daglicht. Houd hier dus rekening mee de gehele dag door! Ik ben hoofdzakelijk op de achtergrond om jullie vast te leggen. Ik geef alleen tips tijdens de fotoshoot van jullie tweetjes. Maar ook als jullie bijvoorbeeld de taart gaan aansnijden en ik zie dat het mooier is als jullie iets schuiner gaan staan in verband met de achtergrond. Jullie hoeven de hele dag niet te poseren voor mij of naar mij te kijken. Dus beleef jullie dag alsof ik er niet ben. Meestal zijn de mooiste foto’s waar mensen bijzondere momenten delen en ze de camera vergeten zijn.

Hebben jullie bijvoorbeeld nog een familielid of vriend die zijn camera mee neemt om foto’s te maken? Hier heb ik geen problemen mee, het is natuurlijk jullie dag. Maar het is wel zonde als deze persoon net voor mijn camera springt en ik hierdoor een belangrijk moment mis van jullie. Houd hier dus rekening mee of licht de desbetreffende persoon in dat deze rekening moet houden met mij. 

Als jullie bepaalde wensen hebben qua foto’s geef deze dan van te voren aan. Jullie pinterestbord kunnen jullie delen met mij via m.abratanski@gmail.com

Ongeveer 1 maand voor de bruiloft nemen we de dagplanning nog eens goed door tot in detail. Graag wil ik dan ook de ceremonie en diner opstelling hebben zodat we kunnen kijken of jullie op een plek zitten waar het mooiste licht is.

Voorbereidingen

Doe de voorbereidingen in een mooie opgeruimde daglichte kamer. Het beste is als je haar en visagie wordt gedaan in de buurt bij een raam waar daglicht naar binnen komt. Het mooiste qua licht is als je naar het raam kijkt. Zet alle lampen in de kamer uit, deze geven namelijk een gele gloed wat niet mooi is. Draag bijvoorbeeld een leuke ochtendjas voordat je je trouwjurk aantrekt. 

Als je graag foto’s wilt van je trouwjurk, trouwschoenen, sieraden, trouwringen of andere belangrijke dingen leg deze alvast klaar voor mij. Bedenk ook alvast waar ik de foto’s hiervan kan maken. Bijvoorbeeld hang de jurk  op aan een leuke kast of buiten aan een mooie boom.  Het is wederom belangrijk dat het in een daglichte ruimte is. Dit levert het mooiste resultaat.

Tips bruidsreportage
Tips bruidsreportage

First look

Denk vooraf na waar jullie dit moment hebben. Het liefste niet in een nauwe gang of een donker trappenhuis. Het liefste een daglicht en ruime plek zodat als er anderen willen mee kijken hier ook de ruimte voor is. Jullie kunnen het ook heel speciaal maken door dit op een mooie locatie te doen waar de bruidegom staat te wachten op de bruid. Dit laatste levert hele mooie foto’s op!

Ceremonie

Als jullie de ceremonie buiten hebben midden op de dag houd er dan rekening mee dat jullie niet in de felle zon kijken. Want met knijpende ogen ja zeggen ziet er niet zo charmant uit. Zorg ervoor dat de zon van de zijkant schijnt of dat jullie ergens in de schaduw zitten. Als jullie de ceremonie binnen hebben is het belangrijk dat jullie in de buurt zitten van een raam waar natuurlijk daglicht naar binnen komt. Het mooiste is als jullie dan kijken naar het raam, dus niet met de rug naar het raam zitten.

Indien jullie nog iets speciaals van plan zijn bij de ceremonie laat me dit van te voren weten. Misschien een unplugged ceremonie? Zodat mensen niet bezig zijn met hun telefoon, maar daadwerkelijk van het moment kunnen genieten?  Voor de foto’s is het ook leuk als er twee rijen worden gemaakt als jullie na de ceremonie naar buiten komen of weglopen. Natuurlijk zal ik er dan voor zorgen dat de gasten ook daadwerkelijk goed gaan staan.

Tips bruidsreportage
Tips bruidsreportage

Fotoshoot

Ik blijf het herhalen, maar voor mooie trouwfoto’s is het licht echt het aller belangrijkste! Foto’s maken midden op de dag in de felle zon kun je echt beter vermijden. Door het felle zonlicht kun je moeilijk gaan kijken en krijg je harde schaduwen in het gezicht. Het licht is dan heel hard. Het mooiste licht is bij zonsondergang en daarom fotografeer ik hoofdzakelijk alleen rond dit tijdstip. Natuurlijk begrijp ik dat het niet altijd mogelijk is ivm de planning/budget, maar we kunnen de fotoshoot ook opsplitsen in twee delen. Is het een lichte bewolkte dag, dan hebben jullie geluk want dit licht is ook mooi!

Als jullie (jongere) kinderen mee naar de fotoshoot gaan kunnen we het beste meteen in het begin met hun op de foto gaan. Erna kan iemand ze weer meenemen zodat we rustig de tijd hebben voor jullie twee. Meestal hebben de kinderen er al snel genoeg van.

Fotoshoot

Bedenk ook altijd een eventuele binnenlocatie voor als het regent. We kunnen altijd nog buiten foto’s maken later op de dag of op een totaal andere dag. Mocht het lichtjes regenen kunnen jullie een witte/doorzichtige paraplu mee nemen. Neem eventueel een dekentje mee waar jullie op kunnen zitten zodat de kleding schoon blijft. En als we een stuk moeten wandelen neem comfortabele schoenen mee. Indien jullie leuke accessoires willen meenemen mag dat ook.

Het liefste leg ik jullie zo natuurlijk mogelijk vast met echte emoties. In het begin van de fotoshoot kan het een beetje awkward aanvoelen en moeten jullie wat los komen. Uiteraard zal ik jullie wat tips geven, zoals wandel een stukje en trek halverwege je vrouw naar je toe en kus/knuffel haar. Een sidekick die ons helpt bij de fotoshoot is natuurlijk van harte welkom!

Tips bruidsreportage
Tips bruidsreportage

Taart, diner en feest

Zet jullie bruidstaart niet in een donker hoekje, maar zoek een plek met natuurlijk daglicht waar ook iedereen kan kijken en er genoeg ruimte is voor de foto. Voor het diner is het ook mooi als ik de tafelopstelling kan fotograferen als er nog niemand is. Als er iemand een speech wilt geven tijdens het diner is dit het mooiste voordat jullie beginnen met eten of tussen een gang door als de lege borden zijn afgeruimd.

Een openingsdans is altijd een leuk moment om jullie feest te starten. Jullie kunnen dit nog specialer maken doordat bijvoorbeeld de gasten jullie opwachten met flikkersterretjes. Dus mannen die niet willen dansen.. gewoon doen voor je vrouw!

Fotoalbum

Er is niks mooier om na jullie bruiloft de foto’s te bekijken in een prachtig fotoalbum. Hierdoor ga je de dag weer helemaal opnieuw beleven. De fotoalbums die ik aanbied zijn luxe, stevig en layflat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Tevens is een tekst op de voorkant mogelijk. Alles is mogelijk! Kom gerust langs voor meer informatie of om voorbeelden te zien.