Tips fotoreportage

Om alles zo mooi mogelijk vast te leggen voor jullie heb ik hier enkele tips waar jullie rekening mee kunnen houden.

Tips bruidsreportage
Tips bruidsreportage
Let’s make something beautiful together.

ALGEMENE TIPS

Bij foto’s maken is licht het aller belangrijkste. Jullie foto’s komen het beste tot hun recht bij mooi zacht daglicht. Het mooiste licht is bij zonsondergang. Bijna al mijn foto’s op de website zijn gemaakt met dit mooie licht. Ongeveer een uur voor zonsondergang spreken we af op locatie als jullie een fotoshoot hebben geboekt van één uur. Bij een bewolkte dag is het meestal eerder donker, dus dan spreken we iets eerder af. Houdt hier dus rekening mee. Mocht het regenen, dan spreken we een nieuwe datum af.

Mochten jullie niet in de avond kunnen afspreken ivm de bedtijd van kleine kindjes kunnen we eerder afspreken. Want vooral in de zomer gaat de zon pas rond 22:00 onder. Dan spreken we zo laat mogelijk op de dag af, zodat er meer schaduwplekken zijn. Dit betekend dat bepaalde fotoplekken niet mogelijk zijn tijdens de fotoshoot als deze nog in de volle zon liggen. Want we maken dan alleen foto’s in de schaduw. Kortom minder variatie in de achtergronden voor jullie foto’s. Ik wil graag dat iedereen mooie foto’s krijgt en dit wordt hoofdzakelijk bepaald door het licht!

Voor een fotoshoot bij een binnenlocatie hebben we ook goed daglicht nodig om mooie en goede kwaliteit foto’s te kunnen maken. Zoals een newbornshoot is vrijwel altijd bij jullie thuis. Rond de winter is er buiten meestal minder sterk daglicht, laat staan binnen. Daarom spreken we dan midden op de dag af en mocht het die dag erg donker bewolkt zijn, dan kunnen we beter een andere dag afspreken.

Kleding styling

De kledingkeuze voor jullie fotoshoot is ook belangrijk. Trek liever geen schoenen aan met een groot logo erop, maar bijvoorbeeld leuke boots. Liever ook geen kleding waar een groot logo opstaat of andere teksten op de kleren. Maak de kleding ook niet te druk doordat iedereen een ander patroon op de kleding heeft. Mocht het wat kouder zijn trek dan meerdere lagen kleding aan met een leuke sjaal. Mocht je toch een jas aan willen trek dan liever een leuke trenchcoat of jacket aan zodat je nog goed je figuur ziet met er onder bijvoorbeeld een dikke trui. Bij een fotoshoot met 2-3 mensen is het ook mogelijk om tijdens de fotoshoot nog van kleding te wisselen. Let op dat je niet een te strakke broek of bh aantrekt. Kies dan liever voor een loszittend truitje en/of een truitje met een dikkere stof.

Kleding kleuren

Tot slot nog de kleuren van jullie kleding. Probeer de kleuren van jullie kleding te matchen zodat het een mooi geheel wordt op de foto’s. Liever geen felle kleuren zoals knal oranje, neon groen etc.. maar meer aarde tinten. Bordeauxrood, donkergroen, beige, bruin, donker geel, spijker. Deze kleuren kun je combineren met een witte of zwarte jeans bijvoorbeeld. Trek vooral iets aan waar jij je prettig in voelt! Voor meer voorbeelden voor jullie kleding neem eens een kijkje op mijn pinterestbord.

Fotoalbum

Er is niks mooier om na jullie fotoshoot de foto’s te bekijken in een prachtig fotoalbum. De fotoalbums die ik aanbied zijn luxe, stevig en layflat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Tevens is een tekst op de voorkant mogelijk en een luxe bewaardoos. Alles is mogelijk! Kom gerust langs voor meer informatie of om voorbeelden te zien.