De bevalling via een keizersnede van een tweeling met foto's gemaakt door een bevallingsfotograaf.

Bevalling foto’s van een tweeling

GEBOORTE VAN LOIS & KOEN // ZUYDERLAND IN LIMBURG


Het is alweer 5 jaar geleden dat ik van dit leuke stel de bruiloft mocht fotograferen. En nu werd ik gevraagd om een ander bijzonder moment in hun leven te fotograferen.. namelijk de geboorte van hun tweeling!
Op 6 juli was Michelle uitgerekend van hun tweeling, maar de bedoeling was dat de bevalling met uiterlijk 37 weken zou beginnen. Het onderste kindje lag op dit moment nog in stuit en als de kleine zo bleef liggen werd het een geplande keizersnede. Verder verliep de zwangerschap goed en rustig. Eind mei appte Michelle mij dat het onderste kindje nog steeds niet gedraaid was. Het werd dus officieel een geplande keizersnede en wel op 16 juni. De middag ervoor kreeg Michelle dan te horen hoelaat ze aanwezig moesten zijn. Verder had ze nog elke week een controle in het Geboortecentrum Zuyderland in Heerlen. Ook zouden ze de bevalling niet meer tegen houden mocht die spontaan beginnen, want Michelle was ondertussen de 34 weken gepasseerd. Mocht het dus spontaan beginnen zouden ze meteen overgaan op een keizersnede.

Op 8 juni had ik weer contact met Michelle. Ze zei dat ze het zwaar had en dat ze ondertussen wel wou dat de tweeling kwam, maar tot nu toe was er nog niks begonnen helaas. Vandaag had ze wel de laatste longrijper gekregen en een echo gehad in het ziekenhuis. De kindjes zijn ondertussen groot genoeg zodat ze niet in een couveuse hoeven als ze geboren worden. Goed nieuws dus!

De datum 16 juni kwam steeds dichterbij en opeens kreeg ik op zondag 13 juni om 08:00 een appje van Adriaan. Het was nog niet zeker, maar het lijkt erop dat het vandaag gaat gebeuren! Ze waren al in het ziekenhuis en er werd van alles gecontroleerd. Het lijkt erop dat de weeën begonnen zijn. De doktor zou zometeen nog langs komen en om 10:30 uur zou besloten worden wat er zou gebeuren.  Ik had om 09:30 uur een fotoshoot in België van klanten die eenmalig hier in het zuiden waren voor een weekend weg. Ik besprak dit met Adriaan en we kwamen tot de conclusie dat ik hierheen kon gaan, want om 10:15 uur zou ik klaar zijn en naar het ziekenhuis kunnen komen. Het was rond 10:00 uur dat Adriaan mij belde..  binnen nu en een half uur  werd Michelle opgenomen! Michelle voelde zich niet goed en leek flauw te vallen.. zwangerschapsvergiftiging!
Gelukkig was ik al klaar met de fotoshoot, maar het was nog 20-25 min rijden naar hun toe.. Zou ik voor het eerst een bevalling moeten missen? Ik vond het verschrikkelijk de gedachte alleen al.. Toch bleef ik hoop houden dat ik toch misschien op tijd zou zijn, dus ik vertrok meteen naar het ziekenhuis. Op sommige stukken heb ik flink door gereden, maar het was best druk op de weg. Het was ook heerlijk weer buiten, dus veel mensen gingen er op uit. Na ongeveer 20 min kwam ik aan bij het ziekenhuis. Onderweg had ik nog even met Adriaan gebeld dat er iemand klaar moest staan op de afdeling die mij meteen naar de operatiekamer kon brengen. Gelukkig was er in de zijstraat bij het ziekenhuis een plekje vrij en rende ik naar binnen naar de afdeling van het geboortecentrum. Hier bracht iemand mij snel naar onder naar de afdeling van de operatiekamer. En wat een geluk.. Adriaan stond net op een apart kamertje te wachten terwijl Michelle de ruggenprik gezet kreeg. Ik was dus toch nog op tijd! Nog geen 5 minuten later vertrok ik samen met Adriaan naar de operatiekamer waar Michelle lag. Ze voelde zich een beetje suf door de ruggenprik, maar ze was er wel bij. Het ging alleen allemaal een beetje langs haar af soms. Al snel werden Lois en Koen geboren. Twee prachtige gezonde kindjes! Omdat ik dus het voorstuk gemist heb van de keizersnede ben ik de dag erna terug gegaan naar het ziekenhuis om nog een paar foto’s te maken. Hier werden Lois en Koen gewogen, gemeten, verzorgd en gevoed. Dankjewel Michelle en Adriaan dat ik ook dit bijzonder moment van jullie leven heb mogen fotograferen!

Are you interested?


Willen jullie ook graag bevalling foto’s van jullie tweeling of van jullie kindje? Als bevallingsfotograaf kom ik in verschillende ziekenhuizen, maar ook bij thuisbevallingen. En geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland.

# BEVALLING FOTO’S TWEELING