Een geboortefotograaf bij een geboortefotografie keizersnede in het Zuyderland ziekenhuis in Limburg.

Geboortefotografie Keizersnede

GEBOORTE VAN FEDDE // ZUYDERLAND ZIEKENHUIS

Drowing in our days. As the night owl left his trees. Calm is raising fast.
That our best is shown our worst. Change, I love the past. Let go of what we had.

Our lives are on repeat. Working hard, holding the peace.
We will try to overcome. We will try
..

Na een lang IVF traject waren Nathalie en Raoul in 2018 zwanger van hun eerste zoontje Hidde. Bij hun 20 weken echo kregen ze te horen dat Hidde een complexe hartafwijking had. Hij werd op 01 juli 2019 geboren in het UZ Leuven en direct geopereerd. Helaas heeft Hidde dit zware traject niet overleefd. Zo zag ik hoe je geboren werd Hidde en 8 weken later was ik bij jouw afscheid. Zo oneerlijk is dit nog steeds.. In de tijd die volgde lazen veel mensen de blog van Hidde en zagen zijn geboortefilmpje. Nathalie en Raoul zijn nog steeds hartstikke trots op Hidde en hoe kan het ook anders met z’n knap mannetje. Nathalie vertelt me dat ze de filmpjes veel bekijken van de geboorte en het afscheid, maar het gemis en het verdriet blijft ontzettend moeilijk!

In 2020 hoopten ze weer te kunnen starten met een nieuw IVF traject en geheel onverwachts kreeg ik op 17 december 2019 een berichtje van Nathalie. Ze waren in de ochtend naar het ziekenhuis geweest en ze waren 8 weken zwanger!! Voorbereidend op een nieuw vruchtbaarheidstraject hadden ze dit niet verwacht, een echt wonder! Nathalie zei me nog: “Ik denk dat Hidde op z’n wolkje heeft gedacht het wordt tijd dat ik grote broer word!” Ik heb de afgelopen tijd zoveel met jullie meegemaakt Nathalie en Raoul en ik voel me vereerd toen jullie wederom vroegen om als geboortefotograaf erbij te zijn!

In januari kreeg ik wederom goed nieuws te horen. Het waren spannende eerste weken met hun kleine ukkie, maar alles zag er goed uit! Een goed functionerend hartje met alles op de juiste plek. In februari vertelden ze me dat het een klein mannetje was en nog steeds alles goed ging. Op 11 april was Nathalie al bijna 25 weken. De kleine groeide flink en bewoog veel om te laten merken dat alles goed was. Inmiddels hadden ze wel gekozen om via een keizersnede te bevallen. Hierdoor kregen Nathalie en Raoul meer rust en geen enorme stress rondom de bevalling. De keizersnede zou gaan plaats vinden in het Zuyderland in Heerlen en binnenkort gingen ze een datum plannen. Op 14 mei lieten ze me weten dat 20 juli 2020 de datum ging worden. De datum was voor iedereen nog geheim. Helaas was het toen nog helemaal niet duidelijk of ik er eigenlijk wel bij mocht zijn vanwege de extra maatregelen rondom corona. Langzaam aan kwamen er wel weer versoepelingen op gang. De bezoektijden, een geboortefotograaf mee op de verloskamers, maar nog steeds niet op de OK. Op 30 juni werd gelukkig dit laatste stukje ook versoepeld en kon ik 20 juli mee de OK op!

Bijna was het zover, nog een week te gaan. Het werd steeds spannender! Nathalie vertelde me nog dat de kleine vorige week in stuit lag en nog niet was ingedaald, maar inmiddels wel weer was gedraaid. De kleine zou geboren worden op een maandag met 38 weken en 6 dagen, net zoals Hidde. Op 14 juli liet Nathalie me weten dat ze zich 20 juli om 06:30 moesten melden bij het geboortecentrum en ze rond 07:45 naar de OK zouden gaan. Het was even vroeg de wekker zetten op 20 juli, maar om 06:30 zag ik Nathalie en Raoul bij de wachtruimte van het geboortecentrum. Het werd een spannende dag! Nathalie werd aan de CTG aangesloten om zo alles even in de gaten te houden. Er werden allerlei checks gedaan, zo werd ook onze temperatuur gemeten vanwege de corona. Nathalie bleef rustig onder alles, maar Raoul had het er soms moeilijk mee. De herinneringen van vorig jaar met de geboorte van Hidde kwamen weer terug.

Rond 07:30 werd Nathalie klaar gemaakt voor de OK. Het charmante OK hemd werd aangetrokken en de sieraden moesten af. Nathalie had een ketting om met een hangertje van Hidde, maar de ketting ging onmogelijk af omdat de sluiting stuk was. De ketting kon alleen af door hem kapot te trekken. Ze mocht de ketting omhouden en er werd maar op de OK besloten hoe ze hier mee om gingen. Het moest gewoon zo zijn, Hidde wilde natuurlijk erbij zijn hoe zijn kleine broertje geboren werd! Samen vertrokken we naar de OK en kregen Raoul en ik ook een pak aan met een haarnetje. We moesten wachten in een kamertje terwijl bij Nathalie de ruggenprik werd gezet. Het was een kamertje waar pasgeboren baby’s heen worden gebracht als ze moeilijkheden hebben en waar ze bijvoorbeeld beademing krijgen. Naar precies zo’n kamertje werd Hidde ook meteen gebracht nadat hij geboren werd. De slangetjes, de teksten op de muur voor de beademing, de apparatuur, Raoul had het er erg moeilijk mee en kon niet wachten om naar Nathalie te gaan.
Uiteindelijk mochten we naar de OK en kon Raoul naast Nathalie gaan zitten. Het OK team was begonnen en om 08:25 werd hun zoontje Fedde geboren! En helemaal gezond!
Ondertussen zijn Nathalie en Raoul alweer thuis aan het genieten van Fedde. Regelmatig zie ik de #feddespam op instagram voorbij komen. Wat ben ik blij voor jullie dat jullie dit allemaal nu kunnen mee maken. Eindelijk een kleintje die jullie mee naar huis kunnen nemen en kunnen knuffelen. En Hidde wat kun je trots zijn op je kleine broertje, het is weer z’n knapperd als jij!! xx

Are you interested?


Ook van een keizersnede is geboortefotografie erg mooi en waardevol om vast te leggen. Krijg je een keizersnede en wil je mij graag als jullie geboortefotograaf? Stuur me een berichtje!

# GEBOORTEFOTOGRAFIE KEIZERSNEDE