maternal assisted sectio ofwel mother assisted keizersnede in het zuyderland heerlen

Maternal assisted sectio

GEBOORTE VAN TUUR // ZUYDERLAND HEERLEN

Ik sloot 2022 af met een prachtige geboortereportage! Nathalie en Raoul verwachten hun derde kindje. De eerste twee kindjes zijn geboren met een keizersnede, dus deze zou ook geboren worden met een geplande keizersnede in het Zuyderland in Heerlen. Het werd tussen kerst en nieuwjaar, de precieze datum zouden ze nog te horen krijgen. Midden september werd de datum definitief, op 28 december zou hun kleine mannetje geboren worden en wel met een maternal assisted sectio. Dit betekend dat Nathalie zelf de kleine mag aanpakken tijdens een keizersnede. Hoe bijzonder is dat!
Op 27 december kregen Nathalie en Raoul te horen dat ze zich 28 december om 07:00 uur moesten melden bij het Geboortecentrum. Ze hadden zo naar dit moment uitgekeken! In de middag werden Nathalie en Raoul gebeld door het ziekenhuis.. de keizersnede werd verzet naar de volgende dag. Balen zeg..! Maar 29 december om 06:30 uur stonden we samen bij het Geboortecentrum. Ze stonden als eerste op de planning en de maternal assisted sectio kon ook nog steeds doorgaan.
Op kamer 11 konden ze hun spullen zetten en was het wachten tot de verpleging kwam voor de voorbereidingen op de keizersnede. Bloed afnemen, sieraden af en het OK hemd aan. Iets na half 8 vertrokken we naar de operatiekamer. Er werd besproken hoe de maternal assisted sectio zou verlopen. Het was belangrijk dat Nathalie haar handen in het steriele gedeelte hield en Raoul mocht haar alleen bij haar hoofd aanraken. Erna werd de ruggenprik gezet bij Nathalie en ondertussen wachtte ik met Raoul op de afdeling. Om half 9 mochten wij ook de operatiekamer op en kon Raoul bij Nathalie zitten. Nathalie begon zich erg misselijk te voelen.. iets wat kan gebeuren door de ruggenprik. Ze kreeg er medicatie voor en al snel ging het weer goed.. gelukkig! De verdere voorbereidingen van de keizersnede gingen nu verder en om 08:50 uur pakte Nathalie kleine Tuur aan. Prachtig om bij dit moment aanwezig te mogen zijn!

Are you interested?


Het is bijzonder om als moeder zijnde je eigen kindje te mogen vastpakken bij een keizersnede (Maternal Assisted Section). Willen jullie z’n bijzonder moment ook hebben vastgelegd? Stuur mij een mail en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

# MATERNAL ASSISTED SECTIO # MOTHER ASSISTED KEIZERSNEDE