Geboortefotograaf waar een vrouw gaat bevallen in het ziekenhuis in Parkstad

Geboortefotograaf Parkstad

GEBOORTE VAN NORE // ZUYDERLAND ZIEKENHUIS PARKSTAD


Op 13 augustus 2016 kreeg ik een berichtje van Maureen & Raymond, ze wouden graag meer informatie over de geboortereportage. Ze waren zich nog aan het oriënteren of ze een geboortefotograaf bij de bevalling wouden hebben. Uiteindelijk spraken we op 13 oktober af en erna hadden Maureen & Raymond besloten dat ze mij als geboortefotograaf wouden hebben! Ik mocht dus als geboortefotograaf Parkstad naar het Zuyderland Ziekenhuis.

Met 32 weken is Maureen al iets minder gaan werken, omdat ze wat last had van harde buiken. Maar verder ging alles prima en vloog de tijd voorbij. Met de kerst mocht ze ook al  lekker met verlof om verder te genieten van haar zwangerschap.
Op 13 januari liet Maureen mij weten dat ze over genomen was door het ziekenhuis Zuyderland Heerlen, omdat haar bloeddruk te hoog was afgelopen woensdag en vandaag weer. Ze had ook wat eiwitten in de urine en de verloskundigen dachten aan zwangerschapsvergiftiging.  Ook dachten ze allemaal dat de kleine meid niet meer tot 40 weken bleef zitten. Hierna moest Maureen telkens haar bloed laten controleren om zeker te zijn dat ze nog geen zwangerschapsvergiftiging had.

Afgelopen maandag op 16 januari kreeg ik weer een berichtje van Maureen dat ze vannacht een nachtje was opgenomen, want ze had opnieuw weer een flinke hoge bloeddruk en eiwitten in de urine. Gelukkig bleek vanmorgen weer alles mee te vallen en mocht ze weer naar huis. Maar voor de zekerheid moet ze nu ongeveer om de dag op controle. Maureen hoopt dat de kleine meid nog een weekje wilt blijven zitten..
Op 18 januari is Maureen weer opgenomen en nu had ze ook echt zwangerschapsvergiftiging gekregen. Ze heeft medicatie gekregen om de bloeddruk te verlagen, maar Maureen hield ook veel vocht vast en had last van hoofdpijn. Het ziekenhuis wilt de zwangerschap nu proberen te rekken tot 21 januari, want dan is Maureen 37 weken. 

Zaterdagmorgen is de inleiding begonnen en is bij Maureen de ballon geplaatst. Ook had ze al een half verstreken baarmoedermond en 2-3 cm ontsluiting. In de middag rond 16:00 uur was de ballon eruit gevallen, maar er gebeurde nog niet veel. Af en toe had Maureen een krampje.
Zondagmorgen zijn bij Maureen de vliezen gebroken, maar verder gebeurde er nog niet veel.. erna kreeg Maureen dus weeënopwekkers.
Rond 12:15 vroeg ik aan Raymond hoe het ging en vertelde hij me dat Maureen 5-6 cm ontsluiting had en al goede weeën. Dus toen had ik besloten om al naar haar toe te gaan. Toen ik daar was was dit maar goed ook, want erna ging het als een sneltrein en is Nore iets na 2 geboren.

Als geboortefotograaf Parkstad kom ik in verschillende ziekenhuizen en thuisbevallingen. En geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland en dus ook bij het Zuyderland in Parkstad.

# GEBOORTEFOTOGRAAF PARKSTAD