bevallingsfotograaf voor een badbevalling in het geboortecentrum zuyderland

Bevallingsfotograaf Zuyderland

GEBOORTE VAN STEF // GEBOORTECENTRUM ZUYDERLAND

Nadat ik de zwangerschap, geboorte en newborn van hun eerste kindje mocht fotograferen had ik nu de eer om alles weer te fotograferen van hun tweede kindje!

Deze keer was Milou niet 1 januari uitgerekend, maar 30 december. Spannend dus weer met kerst en nieuwjaar er tussen. De zwangerschap verliep goed en telkens waren er geen bijzonderheden. Het was dus afwachten tot het zou beginnen.. Ik kon rustig kerstmis en nieuwjaar vieren. Op 30 december had Milou nog een controle bij de verloskundigenpraktijk Lief en alles was nog steeds in orde. Op 5 januari moest ze wel naar het Geboortecentrum Zuyderland voor een CTG en controle. Ze zouden haar dan eventueel strippen als dat mogelijk is en alvast een afspraak maken voor een inleiding. Maar gelukkig was dat allemaal niet nodig en belde Dennis mij in één keer wakker op 3 januari. Het was begonnen! Ik dacht nog.. moet je mij nu al hiervoor wakker bellen? Want de vorige keer was Milou twee dagen bezig met haar bevalling. Ik zette wel al alvast mijn spullen klaar en ging erna weer slapen, want ik verwachtte eigenlijk dat het nog een tijdje ging duren eer het goed op gang kwam. Een uur later belde Dennis mij weer op.. Milou is naar het ziekenhuis gegaan. Ik spreek af dit eerst af te wachten om te kijken hoeveel ontsluiting ze heeft. Om 02:40 uur app ik Dennis eens.. met de vraag of ze al weten hoeveel centimeter Milou heeft. Meteen appt hij terug.. 9 cm hoor ik 10 seconden geleden! Wauw wat ging dit snel! Snel vertrok ik naar het ziekenhuis en nog geen 15 min later stond ik naast ze.

Milou lag met goede weeën in bad. Een badbevalling wou ze heel graag en gelukkig kon het deze keer. De weeën werden steeds heftiger, maar Milou zette zich er goed doorheen. Soms een beetje paniek of het haar ging lukken, maar Dennis ondersteunde haar goed samen met Anne. Niet lang erna kon Milou beginnen met persen en het hoofdje werd geboren, maar hier bleef het nog bij. Snel draaide Milou van positie, maar dit mocht nog niet baten. En toen ging het allemaal heel snel.. binnen no time stond de kamer vol met personeel van het ziekenhuis. De kleine man Stef werd nu wel geboren, maar er was een knakje te horen.. was dit zijn armpje? Stef werd een paar seconden bij Milou gelegd en gelukkig kon ik dit moment nog net vast leggen tussen al het personeel door. Snel erna werd Stef helemaal nagekeken en was het duidelijk dat hij zijn rechterarmpje niet deed bewegen. Maar hij deed het verder wel goed gelukkig! Er was niet iets wat ze nu op dit moment konden doen voor hem, mocht zijn armpje gebroken zijn werd dit de dag erna onderzocht en dan zou Stef fysio krijgen. Ondertussen lag Milou op bed en kon ze Stef eindelijk goed in haar armen sluiten!

Are you interested?


Hebben jullie ook interesse in een bevallingsfotograaf? Kom gerust langs! Een geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland en dus ook in het Geboortecentrum Zuyderland in Heerlen.

# BEVALLINGSFOTOGRAAF ZUYDERLAND