Bevallingsfotografie van een bevalling in het ziekenhuis.

Bevallingsfotografie

GEBOORTE VAN BRAM // GEBOORTECENTRUM ZUYDERLAND

Begin februari mailde Michelle mij. Nadat ze bij vriendinnen de geboortefilmpjes en foto’s had gezien van mij wou ze dit zelf ook heel graag. Omdat Michelle zwanger was in de corona tijd kreeg ze helaas niet veel echo’s. Ook kon Zander een tijdje niet mee naar de controles bij de verloskundige en hij vond het erg jammer dat hij dit moest missen. De controles gingen wel telkens goed en de kleine groeide goed. In juni kwam er een versoepeling dat de partner weer bij de controles mocht zijn, dus kon Zander gelukkig weer mee.

Op 28 juli appte Michelle mij dat de kleine helemaal was ingedaald en de controle goed was gegaan. Ze had vorige week wel nog twee keer aan de CTG gehangen en echo’s gehad ivm minder leven. Maar de tweede dag was gelukkig weer alles goed. Michelle was er klaar voor dat de kleine kwam!
Op 3 augustus was er weer een controle bij Verloskundigenpraktijk Puur. Er was inwendig gekeken, maar alles was nog dicht. Wel begon het al te verzakken. Volgende week krijgt Michelle weer een inwendig onderzoek en als de kleine dan nog niet is geboren gaan ze kijken wanneer ze eventueel gaan inleiden. Het liefste wou Michelle wel met één van de dames van Verloskundigenpraktijk Puur bevallen. Ze had volgende week wel een afspraak in het ziekenhuis ivm de placenta. Vanaf 40 weken wordt namelijk in de gaten gehouden of die nog zijn werk goed doet.

Op 8 augustus kreeg ik een appje dat de verloskundige onderweg was naar Michelle, want ze twijfelde of haar vliezen gebroken waren. Zou het dan toch nog beginnen? Helaas toch niet.. Wel had Michelle al last van voorweeën en harde buiken, maar verder bleef het rustig. Dan maar verder relaxen in het zwembad in deze hitte golf! 10 Augustus had Michelle wederom een controle bij de verloskundige, maar het zat nog steeds dicht daar binnen. Helaas konden ze haar dus ook niet strippen. Bij de controle op 13 augustus in het ziekenhuis zag alles er goed uit. Er was nog geen beweging te zien en nog steeds geen ontsluiting. Met de kleine was nog steeds alles goed en het was weer afwachten. Ondertussen was Michelle al 40 weken en 3 dagen zwanger! Woensdag 19 augustus stond ondertussen wel al de inleiding gepland in het ziekenhuis, maar Michelle had nog steeds de hoop op een spontane bevalling en zo te kunnen bevallen met haar eigen verloskundige.
Maandag 17 augustus kwam verloskundige Fleur weer langs voor een inwendigonderzoek. Er was een vingertopje ontsluiting. Daarom was de inleiding in het ziekenhuis nu naar vrijdagavond verschoven. Op dinsdag 18 augustus om 02:02 uur kreeg ik dan eindelijk appje dat het begonnen was. Dit keer van Zander. Helaas bleek nu wederom dat er nog weinig gebeurde. Het was weer afwachten.. Ik probeerde maar weer wat te gaan slapen. In de ochtend om 06:18 uur gaf Zander mij weer een update.. Michelle was nu in het ziekenhuis en had nu een ruime 1 cm ontsluiting. Ze kreeg een slaapmiddel om even bij te komen, want ze had de hele nacht niet geslapen. En op dit tempo kon ze ook nog wel wat rust gebruiken!

In de middag was ik in de buurt en ging ik even bij ze langs. Het was nog steeds niet veel opgeschoten met de ontsluiting en Michelle kreeg het moeilijker met het opvangen van de weeën. Het was nu afwachten tot ze 3 cm had, zodat ze kon gaan voor de ruggenprik. Want na zo veel uren wakker te zijn en met z’n langzaam tempo was het niet vol te houden natuurlijk! Ik ging weer naar huis en wachtte weer op een update. Zander appte iets voor 17:00 uur goed nieuws. Michelle had 3 cm ontsluiting, ze hadden haar vliezen gebroken en ze zou een ruggenprik krijgen. Gelukkig!

Erna verliep het nog steeds erg langzaam. Om 18:51 5 cm.. en om 20:30 was het nog steeds 5 cm. Michelle kreeg ondertussen wel al weeënopwekkers in de hoop dat het nu wat sneller zou gaan. Om 22:46 appte Michelle mij dat ze 8 cm had, dus besloot ik om weer naar hun toe te gaan. En weer bleef het rustig afwachten. Hier en daar probeerde Michelle een beetje te rusten en dit ging nu gelukkig wel vanwege de ruggenprik. Om 02:39 was het moment eindelijk daar. Michelle mocht beginnen met persen! Michelle werd even misselijk van alle spanningen, maar al snel zette ze zich er over heen en begon met persen. Michelle deed super hard haar best, maar helaas vond de kleine het minder fijn en moest hij op een gegeven moment toch sneller geboren worden dmv een knip. Om 03:27 was hij dan eindelijk daar.. gezond en met een naam in 1x goed geraden door de gynaecoloog.. BRAM!

Are you interested?


Hebben jullie interesse in mijn bevallingsfotografie? Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# BEVALLINGSFOTOGRAFIE