geboortefotograaf voor een geboortereportage in limburg. Geboortefotografie is uniek!

Geboortefotograaf

GEBOORTE VAN FENNA // ZUYDERLAND IN LIMBURG


Vorig jaar juli mocht ik van dit leuke stel de bruiloft fotograferen. Eind februari appte Milou mij dat ze bijna 20 weken zwanger was. Ze wou graag een zwangerschapsfotoshoot en misschien ook de geboorte vast laten leggen. Na ons gesprek was al snel duidelijk dat ik deze ook mocht fotograferen! De zwangerschap verliep goed. Alleen in april liet Milou mij weten dat ze wat last had van haar onderrug en liezen, maar gelukkig had ze dit niet elke dag. Eind mei hadden we de zwangerschapsfotoshoot op de Brunssummerheide en Milou zag er goed uit!

Op 8 juli hadden we weer contact en ondertussen was de kleine al goed aan het indalen. Het mocht nu ook wel langzaam gaan beginnen voor Milou. Ze krijgt steeds meer last van haar onderrug, maar ze bleef positief, alles voor een goed doel! Ze was nu bijna 38 weken.

Vrijdag 16 juli kreeg ik om 07:43 uur weer een appje van Milou. Sinds gisteren 17:00 uur had ze menstruatie achtige krampen. Het was wel nog echt onregelmatig, dan 7 minuten ertussen en dan weer 12 minuten. De kramp zelf duurde rond de 30-40 seconden. In de nacht was ze gedeeltelijk haar slijmprop verloren. Ze weet dat dit nog niks hoeft te betekenen, maar dit zou wel het begin kunnen zijn! Ik baalde heel erg.. want vandaag had ik een bruiloft in Den Haag en ik zou pas rond middernacht weer thuis zijn. Maar toch had ik de hoop dat het wel goed zou komen, meestal gaat het bij het eerste kindje toch rustig aan.
Om 12:59 uur kwamen de krampen nog steeds onregelmatig, maar ze worden wel heviger. Het was nu ook tijd dat Remco weer naar huis kwam van zijn werk en voor de zekerheid werd de verloskundige gebeld. De verloskundige was ondertussen geweest en omdat de weeën nog geen minuut duurde was het advies om nog 1 of 2 uur af te wachten. Als de weeën dan langer duren en Milou elke wee moest weg zuchten dan moest Milou weer bellen.
Om 17:30 uur had ik weer contact met Milou. De verloskundige was net geweest en ze had pas 1 cm ontsluiting. Over 3-4 uur zou de verloskundige weer terug komen. Qua pijn ging het nog steeds goed met Milou. Sommige weeën stelde nog niks voor en sommige moest ze al echt wegzuchten. Het was nu toch vrijwel duidelijk.. op dit tempo ben ik op tijd terug om de geboorte te kunnen fotograferen!

Om 21:36 uur liet Milou mij weten dat ze pas 2 cm ontsluiting had. Het schoot nog niet echt op en de verloskundige heeft Milou gestript om te kijken of dit wat op gang bracht. Om 01:30 uur zou de verloskundige weer terug komen. Na dit appje was ik net klaar met mijn bruiloft en vertrok ik met de auto terug naar huis. Bij de eerste stoplicht wat ik tegen kwam zat een ooievaar op het stoplicht te wachten. Het heeft weer zo moeten zijn gelukkig..

Ondertussen werden de weeën steeds pittiger voor Milou. Het koste haar steeds meer kracht om de weeën op te kunnen vangen. Om 03:15 uur belt Remco ook snel weer de verloskundige. Milou heeft nu echt last van de hevige weeën en moet vaker braken. Ze wilt graag naar het ziekenhuis en misschien wel pijnstilling. Iets na 04:00 uur komen ze aan in het ziekenhuis en om 04:30 uur had Milou in één keer al 8 cm ontsluiting! Wauw wat ging dit snel in eens. Remco belde mij wakker en nog geen 15 min later stond ik naast ze in de kamer. Milou kwam zo ontspannen over en zuchtte gecontroleerd de weeën weg. Het verliep nu zo snel dat Milou binnen no time 10 cm ontsluiting had en ze mocht beginnen met persen. Wat voor rust en power straalde je uit Milou en je harde werk werd beloond om 05:21 uur toen Fenna werd geboren! 

Are you interested?


Hebben jullie ook interesse in geboortefotografie? Als geboortefotograaf kom ik in verschillende ziekenhuizen, maar ook bij thuisbevallingen. En geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland.

# GEBOORTEFOTOGRAAF # GEBOORTEFOTOGRAFIE