Geboortefotografie bij een thuisbevalling in Roermond

Geboortefotografie Roermond

GEBOORTE VAN ZOE // THUISBEVALLING ROERMOND


Vorig jaar mocht ik bij de geboorte van Quinn zijn en nu een jaar later bij zijn nichtje. Op 21 juni kwamen Sharon & Maikel langs voor een kennismakingsgesprek en al snel hadden ze besloten dat ik hun geboortefotograaf was. Uiteindelijk mocht ik ook voor hun de zwangerschaps- & de newbornreportage maken.
Na ons gesprek hield ik contact met Sharon en hield ze me op de hoogte. Alles verliep prima!

Op 7 december appte Sharon me dat ze aan het rommelen was in de buik, maar helaas werd het al snel weer rustig.. Gelukkig voor mij, want mijn eigen zoontje was 10 december jarig en konden we rustig zijn verjaardag vieren.

Op 15 december had Sharon weer een controle. Er was nog geen ontsluiting en ze moest de dag erna bellen om gestript te worden. Mocht er dan maandag nog niks gebeurd zijn, dan wordt ze door gestuurd naar het ziekenhuis in Roermond.  Op 16 december appte Sharon in de ochtend dat ze 1-2 cm ontsluiting had en gestript was, dus hopelijk gebeurd het vandaag nog. In de middag had ze tussen de 5 en 10 minuten weeën.. maar helaas gebeurde erna weer niks.
De dag erna is Sharon weer in de ochtend gestript geworden. Ze had 2-3 cm ontsluiting en de weeën waren er weer en best snel achter elkaar. De verloskundige was onder tussen bij Sharon langs geweest en zou om half 4 weer terug komen. Ik had besloten dat ik ook om half 4 bij Sharon zou zijn.
Het was voor mij bijna 45 min rijden en het is Sharon’s tweede kindje, dus ik wou er wel op tijd bij zijn.

Toen ik om half 4 bij Sharon was, maakte ze de deur open en ze zag er nog relax uit.. ze had niet meer zoveel weeën! Rond 4 uur kwam de verloskundige en vertelde ons dat Sharon nog steeds maar 3 cm ontsluiting had. Hierdoor hadden ze besloten om de vliezen te breken, want de bevalling moest nu toch wel eens gaan doorzetten. Ik twijfelde nog even om naar huis te gaan, want 3 cm op dit tempo.. dan zou het nog wel heel lang kunnen duren. Ik besprak het met de verloskundige en we besloten het nog even aan te kijken. En wat een geluk ook maar, want de weeën kwamen erna in een rap tempo en na een uur hadden Sharon & Maikel al hun dochtertje Zoë in de handen!!

Are you interested?


Hebben jullie interesse in mijn geboortefotografie Roermond? Kom gerust langs! Een geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland en dus ook in Roermond.

# GEBOORTEFOTOGRAFIE ROERMOND