geboortereportage van een thuisbevalling in limburg

Geboortereportage Limburg

GEBOORTE VAN ROBIN // THUISBEVALLING IN LIMBURG


Alweer twee jaar geleden mocht ik bij de geboorte zijn van hun eerste kindje Romée. Toen Sabrina en Kevin in verwachting waren van hun tweede kindje was ik vereerd dat ik weer de geboortereportage mocht maken! Dit keer kreeg Romée een broertje erbij. Bij de geboorte van Romée wou Sabrina heel graag in bad bevallen. Helaas had Romée toen in het vruchtwater gepoept en werd het een normale ziekenhuis bevalling op bed. Sabrina hoopte dat het dit keer wel zou lukken om een badbevalling te hebben. De zwangerschap verliep prima en er waren geen bijzonderheden. Helaas was daar begin maart de Corona en werd het in eens een stuk onzekerder of ik überhaupt wel bij de bevalling mocht zijn. Het was nog dik twee maanden eer Sabrina was uitgerekend, dus ik verwachtte eigenlijk dat het wel goed zou komen..

Ondertussen was het al begin mei en een geboortefotograaf was nog steeds niet toegestaan. Het werd nu wel heel erg spannend, want Sabrina was over twee weken al uitgerekend! Gelukkig een paar dagen later was een geboortefotograaf weer toegestaan bij een thuisbevalling. Sabrina wou ondertussen vanwege alle maatregelen ook graag thuis bevallen.. helaas dus geen badbevalling in het ziekenhuis. Op 20 mei werd ook bekend gemaakt dat een geboortefotograaf weer toe gestaan is in het Zuyderland ziekenhuis. Dus stel Sabrina moest naar het ziekenhuis, dan mocht ik in ieder geval ook daar mee.

Ondertussen was Sabrina al 40 weken en voelde ze steeds meer druk. Op 29 mei had ze een afspraak staan in het ziekenhuis, omdat ze 1 juni alweer 41 weken was. In de ochtend van 29 mei appte Sabrina me dat ze sinds na het douche continue steken had bij haar schaambeen. Omdat ze toch die middag een afspraak had in het ziekenhuis werd er nog even afgewacht wat hier uit zou komen. Gelukkig bleek dat alles gewoon goed was en het was afwachten tot dat de kleine zich zou melden. Sabrina had wel al een ritme in de harde buiken en dit had ze bij Romée ook de dag van te voren.
Op 2 juni had Sabrina in de middag weer een nieuwe afspraak in het ziekenhuis en hier bleek dat ze al 2-3 cm ontsluiting had. Ze hadden haar gestript in de hoop dat dit de bevalling op gang zou brengen. En ja hoor.. in de avond appte Sabrina me om 19:57 uur. Ze had het idee dat er mogelijk weeën waren, maar er zat alleen nog een behoorlijke interval tussen. Er was dus van alles aan gaande, maar ze had het idee dat het heel langzaam aan het opbouwen was. Weer een uurtje later leken de weeën al om de 5 minuten te komen. Sabrina ging zich lekker warm douchen om te kijken of het erger werd of dat het afzakte. Over een uurtje moest ze de verloskundige terug bellen.

Om 22:05 uur appte Sabrina dat de verloskundige even kwam kijken en ik wachtte dus in spanning af of het nu echt ging beginnen. Ondertussen had ik alles klaar staan om meteen te kunnen vertrekken. Om 22:38 uur appte Sabrina dat ze naar het ziekenhuis vertrokken om in bad te kunnen bevallen. Ze antwoordde erg kortaf, dus er was haast bij! Meteen appte ik Kevin om te vragen of er gekeken was hoeveel centimeter ontsluiting Sabrina had. Ze had namelijk al 7 cm! Meteen pakte ik al mijn spullen en vertrok richting het ziekenhuis. Onderweg kwam ik er achter dat Sabrina toch thuis was gebleven, want ze waren bang dat ze het ziekenhuis niet zouden halen. Eenmaal bij hun thuis aangekomen belde ik Kevin dat ik er was, want Romée lag boven in bed gewoon te slapen. Toen ik eenmaal binnen was en de trap op liep zag ik heel veel stoom. Sabrina stond onder de douche en er naast was Tara van de Verloskundigenpraktijk Puur.
Niet veel later ging Sabrina naar de babykamer, want hier stond het bed klaar waar ze op ging bevallen. De weeën werden steeds heftiger, maar Sabrina bleef ondanks dat het in 1x zo snel ging zo rustig. Ondertussen werd de hartslag van de baby goed gecontroleerd om te kijken of hij het ook oke vond om zo snel geboren te worden! Kevin was nog snel de hond gaan uitlaten, maar hij werd al gebeld dat hij meteen terug moest komen, want het ging echt niet meer lang duren. Om 23:18 uur is Sabrina begonnen met persen en om 23:33 uur was daar al hun mooie zoontje Robin!

Are you interested?


Willen jullie ook graag mooie geboortefoto’s van de geboorte van jullie kindje? Een geboortereportage is te boeken in Zuid (Limburg) – Midden Nederland.

# GEBOORTEREPORTAGE LIMBURG