Geboortereportage van een bevallen mama in het ziekenhuis Roermond

Geboortereportage Roermond

GEBOORTE VAN QUINN // LAURENTINUS ZIEKENHUIS ROERMOND


Op 3 oktober 2016 sprak ik met Cindy & Perry over de geboortereportage die ze graag wouden hebben. En na een paar dagen lieten ze me weten dat ik hun geboortefotograaf was!
Een klein maandje erna stuurde ik Cindy een berichtje en vroeg haar hoe het met haar zwangerschap ging. Ze was vandaag 34+3 dagen en alles was goed. Wel had ze over 2 weken een liggings echo. Ook vertelde ze me dat ze toch graag thuis wou bevallen en moest ze toch naar het ziekenhuis, dan was dit maar 5 minuten rijden. Ik dacht YES! een thuis bevalling.

De keren erna verliepen alle controles goed en waren er geen bijzonderheden. De baby daalde al goed in. Met 38 weken liet Cindy me weten dat nog steeds alles rustig was en dat de baby vast ligt, maar ze had wel veel harden buiken.

Op zondag 11 december kreeg ik om 02:21 een berichtje van Cindy. Ze had het idee dat het langzaam begonnen was en was ze de weeën aan het timen, maar helaas zat er nog niet veel regelmaat in. Na haar volgende berichtje van 05:34 werd ik wel wakker! De weeën kwamen inmiddels om de 3/6 min en de verloskundige kwam om 08:30 kijken. Toen de verloskundige kwam kijken had Cindy 1 cm ontsluiting en de verloskundige kwam nog eens kijken om 13:00. Maar de weeën waren ondertussen wel al pittig. Ze kwamen om de 4 minuten en duurde wel 1 minuut.

Om half 12 vroeg ik nog eens hoe het met haar ging. Cindy zei dat het niet zo best ging en de weeën ontzettend veel pijn deden. Ook was de verloskundige al onderweg. Sindsdien heb ik ook verder gesproken met Perry, omdat Cindy veel last had van de weeën. Wel had ze al 2 cm ontsluiting. Tevens waren ze al in het ziekenhuis om 12 uur en kreeg Cindy een ruggenprik vanwege de erge pijn.

Rond half 3 stuurde Perry me dat Cindy de ruggenprik heeft gekregen en ze nu 4-5 cm ontsluiting had. Eindelijk kon Cindy even tot rust komen. Na een tijdje kreeg Cindy weeënopwekkers, omdat haar weeën nog niet echt op gang kwamen. Om 8 uur had Cindy 10 cm ontsluiting en kon ze beginnen met persen. Het persen ging super en om 20:35 is Quinn geboren! Bedankt Cindy & Perry dat ik bij dit bijzondere moment mocht zijn.

Are you interested?


Willen jullie ook graag een geboortereportage om de geboorte van jullie kindje vast te leggen? Kom gerust langs! Een geboortereportage is te boeken in Zuid – Midden Nederland en dus ook in het Laurentinus Ziekenhuis in Roermond.

# GEBOORTEREPORTAGE ROERMOND