Brugge

12 OKTOBER 2018


In het najaar toen we terug waren van Sardinië hebben we Brugge in België bezocht. Het was een stukje rijden, maar om 10 uur hadden we onze parkeerplek gevonden. We liepen de stad in via de Stadspoort en de molens. Nadat we door de Gouden Handrei liepen kwamen we uit op een plein met een blauwe plastic walvis. Dit 12 meter hoge kunstwerk is gemaakt om aandacht te vragen voor het plastic afval in de zee.

Erna zijn we doorgelopen naar de Belfort. Dit is een belangrijke Brugse toren uit de 13de eeuw wat 83 meter hoog is. We hebben de Belfort ook beklommen, hiervoor moesten we 366 traptreden omhoog lopen. We hadden erna wel een mooi uitzicht over Brugge.

Enzo heeft toen een ijsje gegeten en ik en Piëtro een typische belgische wafel. We hebben erna een boottocht gemaakt wat een half uurtje duurde. je vaart dan door de stad heen en er was 1 bruggetje waar we allemaal moesten bukken, omdat die zo laag was. Vervolgens zijn we naar een speelplek gegaan bij het Koningin Astridpark voor een pauze en Enzo kon even spelen.

In Brugge zijn er heel wat kleine, witgekalkte godshuisjes. Deze huisjes werden in de 14e eeuw gemaakt door rijke burgers of gilden om zo onderdak te geven aan arme bejaarden of weduwen. Tot slot hebben we nog het oude klooster Begijnhof bezocht. Het is een leuke stad!