Zwitserland

26 FEBRUARI – 4 MAART 2022


ZATERDAG 26 FEBRUARI
Vandaag zijn we om 06:00 uur vertrokken met de auto helemaal propvol geladen om naar Saas-Grund te rijden. Zelfs twee kratten vol met eten en twee sleeën, want ik hoorde overal hoe duur Zwitserland was. Normaal was het z’n 8,5 uur rijden. Maar het was zo druk op de weg met veel files, daardoor hebben we er 11,5 uur over gedaan. Eenmaal aangekomen bij ons appartement Haus Anteres in Saas Grund hebben we meteen wat gekookt en was de dag alweer voorbij.

ZONDAG 27 FEBRUARI
Deze ochtend hebben we eerst ontbeten en erna nog even naar de supermarkt. Helaas is er dit seizoen weinig sneeuw gevallen en zijn veel sleebanen dicht. Als tip van de receptie van ons appartement zijn we naar Zer Meiggeru gereden met de auto dat ligt bij Saas-Almagell. Vanuit hier is er een zware wandeling naar het stuwmeer Mattmark op 2197 meter hoogte. Het is de grootste aarden dam van Europa, de stuwdam Mattmark. Dit stuwmeer wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit en is een echt krachtoord. Na 3 uur lang berg opwaarts lopen kwamen we eindelijk aan bij het stuwmeer gelegen tussen de gletsjers. Een mooi uitzicht. Erna begon het leuke gedeelte, de hele terug weg omlaag sleeën! Na 20 min waren we alweer onder. In de namiddag zijn we nog even naar de rodelbaan Feeblitz gegaan in Saas-Fee.

MAANDAG 28 FEBRUARI
In de ochtend hebben we in ons dorp een stuk van de skibaan omhoog gelopen om ze een stuk omlaag te kunnen sleeën. In de middag hebben we nog een wandeling gemaakt in Saas-Fee.

DINSDAG 1 MAART
Deze ochtend zijn we eerst gaan schaatsen op de schaatsbaan wat hier in het dorp ligt. We hadden de hele schaatsbaan voor ons alleen.  In de middag hebben we een wandeling gemaakt in ons dorp langs de rivier. Erna hebben we even in Saas-Almagell of het pad wat we morgen willen wandelen genoeg sneeuw ligt om omlaag te wandelen.

WOENSDAG 2 MAART
In de ochtend ben ik na zeker 20 jaar weer eens gaan skiën. In het dorp kun je ski’s lenen. Erna zijn we iets terug in de straat naar Ziebel gegaan. Hier is een kleine liftbaan en hier kon ik skiën en Enzo de hele tijd de berg af sleeën. Na onze lunch zijn we in Saas-Almagell de lift omhoog gegaan naar Furggstalden. Op de berg is een speelplek voor kinderen, namelijk Kians Abenteuerland. Er waren banden waar je een parcourtje omlaag kon glijden en Enzo heeft een paar rondjes gereden op de sneeuwscooter. Erna zijn we de berg weer afgewandeld. Helaas te weinig sneeuw om omlaag te sleeën, want normaal is dit een sneeuwparcour.

DONDERDAG 3 MAART
Op onze laatste dag hebben we in de middag nog een wandeling gemaakt naar de gletschergrotte in Saas-Fee. Op dit gedeelte lag veel sneeuw en zak je erg diep weg als je van de paden af gaat. Dit hadden we wel gemerkt op de terugweg. Piëtro zag een afkorting wat iets sneller was, maar blijkbaar was dit een wandelpad wat niet meer gelopen was. We zakte dus tot over de knieën weg in de sneeuw en dit terwijl ik deze keer geen skibroek aan had! Achter Piëtro aan in zijn voetsporen heb ik het gehaald. Enzo lag zoals gewoonlijk weer ergens in de sneeuw te rollen.

VRIJDAG 4 MAART
Vandaag was het alweer tijd om naar huis te gaan en gelukkig hadden we deze keer maar een half uurtje vertraging op de gehele reis. Het was leuk om eens een sneeuwvakantie te hebben (ook al hadden we minder sneeuw dan normaal). Maar de volgende keer ga ik pas naar Zwitserland als ik de lotto heb gewonnen ha!