Oostenrijk

5 AUGUSTUS – 11 AUGUSTUS 2019


MAANDAG 5 AUGUSTUS
Vroeger ben ik heel vaak met mijn ouders naar Fiss gegaan bij Hotel Fisserhof. Omdat we midden in de zomervakantie zaten en de vliegtickets dus erg duur zijn hadden we besloten om met de auto naar Fiss te gaan. Maandag 5 kwamen we aan in de middag, want het is toch minstens 8 uur rijden. In de namiddag hebben we nog snel een duik genomen in het zwembad en om half 7 was het avond diner.

DINSDAG 6 AUGUSTUS
Vandaag hebben we eerst weer lekker gezwommen en zijn in de middag de berg omhoog gegaan naar het Summer funpark Fiss. Hier zijn verschillende leuke dingen die je kunt doen en speelplekken voor de kinderen. Helaas konden we niet van de rodelbaan af, omdat het begon te regenen. We zijn op een ander moment terug gekomen en bleek dat we weer een nieuw kaartje moesten halen. Waardoor we weer 1,5 uur konden wachten ivm de drukte. Niet handig dus, ruzie gemaakt en uiteindelijk werden we zelfs verbannen om überhaupt nog van dat ding af te gaan hehe.

WOENSDAG 7 AUGUSTUS
We zijn weer de berg op gegaan. Er zijn verschillende wandelroutes en ook speciaal voor kinderen. Zo hebben we de Hexenweg gewandeld. Een erg leuke route! In de middag zijn we weer gaan zwemmen, wat we eigenlijk wel elke dag hebben gedaan!

DONDERDAG 8 AUGUSTUS
Deze ochtend kon ik gaan paragliden! En wel van Fisser Schönjoch tot helemaal in Ried. Het was super vet en op het einde deden we nog een spinning waar door je super snel omlaag gaat en het net is alsof je in een achtbaan zit. Erna zijn we nog gaan zwemmen in het hotel en na het middageten moesten we om 14:30 uur naar H2O Adventure in Ried. We gingen Canyoing! We hadden de Pirates Family Dream geboekt zodat Enzo ook mee kon. Je loopt dan tussen de rotswanden door een stromende rivier. Het had van te voren geregend, dus het water stond al hoger en stroomde harder. Gelukkig vond Enzo het niet eng en was het super leuk om te doen! Als we nog een keer terug komen wil ik graag gaan raften.

VRIJDAG 9 AUGUSTUS
We zijn naar de stad naast Fiss gegaan, namelijk Serfaus. Hier was ook een rodelbaan Familien Coaster en zijn we met zijn alle van af gegaan. Erna hebben we een stuk van de Piratenweg gewandeld en ben ik nog van de Serfauser Sauser gegaan. Dit is een soort zipline van 2 km lang waar je over de pistes en boomtoppen vliegt. In de avond hebben we nog een wandeling gemaakt door het dorpje Fiss zelf.

ZATERDAG 10 AUGUSTUS
Het was gelukkig droog en bewolkt, perfect dus om een goede wandeling te maken. Heel graag wou ik de Murmeltiersteig wandelen, want halverwege is er een meertje en het uitzicht is gewoon mooi. Dit is ook de plek waar je veel murmeltieren ziet tussen het stenen gebergte. Het was een zware wandeling en normaal duurt die 3 uur. Maar met Enzo’s tempo en pauzes hebben we er een uur langer over gedaan. Erna waren we dus ook wel echt klaar met dat wandelen. Enzo heeft alles zelf gelopen, super trots op jouw!

ZONDAG 11 AUGUSTUS
Het was onze laatste dag, maar ik wou wel nog heel graag gaan klimmen met Enzo. Dit kon in Serfaus bij X-trees Funzone. Enzo was oud genoeg om overal te mogen klimmen, maar omdat er telkens maar 1 persoon op het parcour mocht vond hij het toch eng en moest hij 2x gered worden door een medewerker. Voor hem dus maar het echte kinderparcour haha. Maar het was wel erg leuk om te doen! Erna terug naar huis.. Schuß Fiss.