Praag

24 APRIL – 1 MEI 2019


WOENSDAG 24 APRIL
Woensdag hadden we in de ochtend om 07:00 uur de vlucht van Charleroi naar Praag. Rond 11 uur kwamen we aan in ons appartement Chill Hill Apartments. Toen we onze spullen hadden uitgepakt en even gerust hadden zijn we naar de Joodse wijk gegaan. Als eerste gingen we naar de oude joodse begraafplaats waar over de 100.000 graven lagen. Mensen lagen ook op elkaar begraven wegens het ruimte gebrek. Zo hebben we verschillende dingen gezien zoals ook de Spanish Syngogue. De dag hebben we afgesloten en waren uiteten bij Vicanto.

DONDERDAG 25 APRIL
Vandaag zijn we naar de supermarkt gegaan wat in de buurt bij de metro lag. Hier hebben we elke dag verse broodjes gehaald en Enzo vond de donuts ergg lekker. Vervolgens zijn we met het openbaar vervoer naar de dierentuin Zoo Prague gegaan. Het was een leuke dierentuin met veel speelplekken voor de kinderen. In de namiddag zijn we naar de Franciscan Gardens gegaan waar een speelplek is voor kinderen. 

VRIJDAG 26 APRIL
We zijn door het centrum van Praag gaan lopen. Natuurlijk hebben we naar de Astronomische klok gekeken, al hoewel deze wel veranderd is vergeleken met vroeger. Je kunt het stadshuis ook beklimmen en zo heb je een uitzicht over het centrum. Telkens zag je in het centrum van die lekkere ijsjes. Uiteindelijk hebben we ook z’n chimney gepakt bij de bakkerij Good Food. Wel wat prijzig, maar super lekker! Vervolgens zijn we via de Karelsbrug naar de oude watermolen en de John Lennon wall gelopen. Rond half 1 zijn we naar de Petrin uitkijktoren gegaan. Ernaast heb je een spiegeldoolhof, maar deze stelde niet heel veel voor en is erg klein.

In de namiddag zijn we gaan Glowgolfen bij Prague Golf & Games. Telkens gingen we overal heen met het openbaar vervoer en zagen nooit dat er gecontroleerd werd in de tram. Dus we (ik dan) hadden eigenlijk al snel besloten om geen tickets te kopen in de tram, maar ze controleren dus blijkbaar wel en werden dus aangehouden en uit de tram gezet. Na een paar smoesjes en blijven volhouden kregen we toch geen boete. Voortaan dus maar bij een ticketmachine in de tram gaan zitten zodat we toch nog snel een kaartje konden kopen als we de controleur zagen. Het golfen was erg leuk en er was ook een ruimte waar je nog allerlei spelletjes kon spelen.

ZATERDAG 27 APRIL
We zijn naar een ander gedeelte van Praag gegaan, namelijk bij de Wallenstein tuinen, Sint Vituskathedraal en de Royal Garden. Een erg druk bezochte plek. Om in het laatste gedeelte te komen was er een hele lange rij, want iedereen werd gefouilleerd door militairen met wapens. Blijkbaar niet heel erg goed, want ons mes om broodjes te smeren hadden ze niet eens gezien. We waren eigenlijk ook vergeten dat we die bij ons hadden.

ZONDAG 28 APRIL
We vertrokken naar het natuurgebied Divoká Šárka voor een wandeling. In de avond zijn we nog naar het Trampoline park JumpPark Praha. Je kon er ook verschillende spelletjes doen met een interactieve wand.

MAANDAG 29 APRIL
In de ochtend zijn we gaan zwemmen bij Aquapalace Praha. Helaas niet z’n vet zwembad als in Krakau, maar wel leuk om naar toe te gaan.

DINSDAG 30 APRIL
Alweer onze laatste dag in Praag. Met de bus vertrokken we naar Sedlec Ossuary in de buurt van Kutna Hora. Vroeger was er een bepaald klein stukje grond wat heilig was verklaard en iedereen hier begraven wou worden. Het raakte al snel vol en is men de botten ergens anders, om plaats te maken, gaan opslaan. Uiteindelijk was er iemand die hier kunst mee maakte van wel meer dan 40.000 menselijke botten. Vervolgens zijn we nog naar de Zilvermijn gegaan wat er in de buurt lag. Je krijgt dan een rondleiding door een echte zilvermijn van vroeger onder de grond met hele smalle gangetjes. Het was vanaf 6 jaar, dus Enzo kon laten zien hoe goed die kan liegen over zijn leeftijd. Maar hij is al goed getraind! Woensdag 1 mei hadden we de vlucht terug naar huis om 08:55 uur. Praag was leuk om een keertje heen te gaan, maar ik zou eerder Krakau aanraden om naar toe te gaan.