Sardinië

26 SEPTEMBER – 5 OKTOBER 2017


DINSDAG 26 SEPTEMBER
Deze keer mocht je vader weer kiezen waar we heen gingen, dus werd het weer Sardinië bij oma Joke en opa Augusto. Dinsdag hadden we om 21:20 uur onze vlucht en kwamen we erg laat aan in Ollastra.

WOENSDAG 27 SEPTEMBER
In de ochtend zijn we even naar de winkel gegaan en in de middag heb je lekker thuis buiten gespeeld. Het leukste vond je om bij de garage de bal de berg op te schoppen. In de avond zijn we naar Oristano gegaan om een lekker ijsje te eten bij Papagayo (onze favorieten bezigheid) en nog even door de stad te wandelen.

DONDERDAG 28 SEPTEMBER
Vandaag zijn we naar het strand Torre Grande gegaan. Naar het strand gaan vond je altijd het allerleukste om te doen in Sardinië. In de avond zijn we nog naar een speeltuintje gegaan wat in Ollastra zelf ligt.

VRIJDAG 29 SEPTEMBER
We zijn in de ochtend pasfoto’s voor je gaan maken met de hoop dat we een Italiaanse identiteit konden aanvragen. Helaas moest er nog van alles geregeld worden qua papieren en ging het deze vakantie niet meer lukken. In Sardinië eten we altijd middag rond 12-1 uur en kookt oma Joke altijd lekker eten voor ons. Na het eten zijn we weer naar het strand Torre Grande gegaan. Vlak naast het strand ligt de ijssalon Gelateria Stracciatempo en hier hebben we ondertussen al heeeeel vaak ijs gegeten. Het ijs is ook echt heerlijk hier.

ZATERDAG 30 SEPTEMBER
Zaterdag zijn we voor het eerst met je naar een ander strand gegaan, namelijk Is Arutas. Natuurlijk vond je het weer hartstikke leuk en het weer was perfect om naar het strand te gaan!

ZONDAG 1 OKTOBER
Omdat ik nooit stil kan zitten en graag dingen wil doen en zien zijn we zondag 1 oktober naar de Waterbronnen gegaan in Fordongianus. De waterbronnen zelf stelde niet veel voor, maar het was er wel leuk om een stukje te wandelen en er was een kleine speelplek voor jouw met een glijbaan en schommel. Rond 11 uur waren we alweer thuis en vandaag gingen we de favoriet van je vader eten, namelijk een varkentje. Opa Augusto was dus druk bezig achterom en om het vuur aan te maken om het varkentje te roosteren. Na het middageten zijn we vertrokken naar de stad Bosa. Dit is een leuk klein stadje en als eerste zijn we Castello di Bosa (soort kasteel) gaan bekijken. Erna hebben we nog door het stadje zelf gelopen en natuurlijk nog een ijsje gegeten.

MAANDAG 2 OKTOBER
Maandag zijn we naar de stad Alghero gereden. In Sardinië is alles wel een stukje rijden als je iets wilt zien, maar dit was bijna 2 uur rijden vanuit Ollastra. Eenmaal aangekomen gingen we als eerste naar de Grotta di Nettuno. Dit zijn dus grotten wat vroeger ontdekt zijn door een paar lokale vissers. De wandelen erna toe moest erg mooi zijn, namelijk langs een rotswand met uitzicht over de zee. Het waren wel 654 traptreden, maar we hebben het natuurlijk gewoon gedaan en het uitzicht was erg mooi. De grotten zelf waren eigenlijk niet zo heel spannend, wel leuk om eens gezien te hebben. Erna zijn we nog door de stad Alghero zelf gelopen en hebben we natuurlijk weer een ijsje gegeten. Dit was de enigste keer dat ik heerlijk Raffaello ijs heb kunnen eten. Deze smaak zie ik niet erg vaak in Sardinië. Misschien dan alleen in de grote drukke steden.

DINSDAG 3 OKTOBER
Vandaag hadden we weer een relax dagje en zijn we in de ochtend naar zoals jij het noemde de oude oma gegaan. Je noemde haar zo omdat ze al heeeel oud was, over de 100 jaar. In de middag zijn we nog naar het strand San Giovanni gegaan. Woensdag 4 oktober hebben we lekker rustig aan gedaan en donderdag 5 oktober hadden we om 18:30 uur weer onze vlucht naar huis.