Sauerland

20 AUGUSTUS – 22 AUGUSTUS 2020


DONDERDAG 20 AUGUSTUS
Graag wou ik aan het einde van de zomervakantie nog 2-3 dagen weg. Na zoeken op internet kwam ik uit op Sauerland in Duitsland. Donderdag 20 augustus vertrokken we en waren we onze eerste dag in het Panorama Park. Het is een leuk klein “pretpark” met allerlei dingen om te doen. Rond half 5 vertrokken we naar het Hotel Hessenhof in Winterberg. We zijn toen uiteten gegaan en hebben in de avond nog gezwommen in het hotel.

VRIJDAG 21 AUGUSTUS 
Vrijdag waren we in Winterberg zelf gebleven. Om 09:30 uur waren we al bij de Erlebnisberg Kappe. Hier zijn allerlei leuke dingen om te doen. We begonnen met de Panorama Erlebnis Brücke. Dit is een 20 meter hoge en 435 meter lange brug met uitzicht over Winterberg. Bij de brug waren er ook allerlei klim mogelijkheden.
Erna zijn we naar de Fly-Line gelopen. Samen met Enzo ging ik van de 1.000 meter lange Zipline de berg af. Hij ging wel wat aan de langzame kant met 12 km/h, maar ondanks dat toch leuk om een keer gedaan te hebben. Ik was natuurlijk de snelle zipline gewend van Oostenrijk vorig jaar. Vervolgens hebben we de Naturerlebnispfad gelopen. Dit is een kleine wandelroute waarin kinderen allerlei dieren kunnen zoeken en er dingen te bekijken zijn. Zoals hoever een eekhoorn springt of een konijn.
We hadden een gratis kaartje gekregen voor de Sommerrodelbahn, dus hier ben ik met Enzo van af gegaan. Erna wou Enzo graag minigolf doen en hier en daar waren het moeilijke golfbanen! De dag sloten we daar af met Enzo op de trampoline. Hier kunnen ze mega hoog springen en zitten ze vast aan een speciaal elastiek.

ZATERDAG 22 AUGUSTUS 
In de ochtend zijn we nog naar het klimpark gegaan. Voor Enzo was er een kinderparcour en zelf heb ik het volwasseneparcour gedaan. Ondanks de gebroken arm van Enzo hebben we toch veel kunnen doen!