trouwen in friesland op boerderij de grote liefde

Trouwen in Friesland

CLAUDIA & MIKE // BOERDERIJ DE GROTE LIEFDE

Mijn eerste bruiloft in Friesland! Toen ik de aanvraag kreeg en eens googelde waar Boerderij de Grote liefde lag schrok ik even hoe ver het was. Ik woon helemaal in het zuiden van Nederland en dit lag in het noorden van Friesland. Maar toen ik de mail van Claudia en Mike verder las sprak mij hun dag zo aan en wist ik meteen dat dit een bruiloft is dat bij mij past!

Claudia en Mike hebben elkaar eind 2013 leren kennen in een uitgaansgelegenheid in Rotterdam en hier is de vonk overgeslagen! Mike woonde in Rotterdam en Claudia nog in Amsterdam, dus het was eerst een beetje heen en weer gependel voordat ze uiteindelijk in 2017 in Amsterdam zijn gaan samenwonen.
Op 12 augustus 2021 wou Mike Claudia graag ten huwelijk vragen. Dit wou Mike doen op een bijzondere plek. Toen Mike en Claudia elkaar leerden kennen woonde Claudia op een gracht in Amsterdam, waar ze veel tijd samen hebben doorgebracht. Daarom leek het Mike leuk om daar het aanzoek te doen. Hij heeft toen een bootje gehuurd en deze voor het oude huis stil gelegd. Claudia had niets door tot hij plots allerlei lieve dingen ging zeggen en toen ineens op zijn knie ging!

Het plannen van de bruiloft ging niet meteen van start. In eerste instantie hebben ze vooral genoten van het verloofd zijn. Ook door de nasleep van COVID-19 wilden ze eerst even afwachten hoe het zou gaan voor ze alles gingen plannen. Ongeveer een jaar voor de trouwdatum zijn Claudia en Mike actief aan de slag gegaan en hebben ze de trouwlocatie vastgelegd.
Claudia vertelt: “We vonden het plannen van de bruiloft veel leuker dan verwacht, maar ook intens. Het is heel leuk en mooi om samen zo’n groot evenement te plannen, maar het kost ook veel tijd. Ik dacht van tevoren dat het ‘een soort grote verjaardag’ zou zijn, maar door alle verschillende onderdelen (ceremonie, eten, taart, etc) was het toch wat uitgebreider dan verwacht! Uiteindelijk kijken we ook op de voorbereidingen met veel plezier terug.”

Op 23 september was eindelijk de bruiloft daar en vertrok ik ruim op tijd om helemaal naar Friesland te rijden. Eenmaal daar kwam ik aan bij de prachtig gerenoveerde boerderij de Grote liefde. Buiten in de tuin stond onder de stretchtent de ceremonie al opgesteld en wat was dit prachtig versierd. Het thema van Claudia en Mike was Botanical Chic en dit kwam er helemaal in terug. Binnen was iedereen druk bezig met alles klaar te zetten en zichzelf klaar te maken. Bij Claudia werden nog de haren en makeup gedaan en tussentijds kleedde Mike zich aan samen met zijn vrienden. Er werd fanatiek gezongen en dit heb ik vrij vaak nog mogen aanhoren de hele dag haha. Toen Mike klaar was en naar onder was vertrokken kon Claudia haar prachtige trouwjurk aantrekken samen met haar vriendinnen.

Erna was het tijd voor de ceremonie en net toen Claudia aan kwam lopen begon het keihard te regenen! De babs zei het al, het weer is ook emotioneel geworden van dit moment, want bij de gasten zag ik hier en daar wat traantjes! Het was een mooie en intieme ceremonie met veel mooie woorden, verhalen en ook lazen Claudia en Mike hun trouwgeloftes naar elkaar. De ceremonie was ook voor Claudia en Mike het mooiste moment van de dag. “Wij vonden de hele dag prachtig, maar vonden de ceremonie toch wel het meest bijzonder. Dit is zo uniek. Ook hebben we vooral van alle kleine spontane momenten genoten, zoals het dansen met de servetten tijdens het eten.”

Na de ceremonie werd er getoost, foto’s gemaakt en hier en daar weer wat liedjes gezongen door de vrienden van Claudia en Mike. Ook moest er nog even een auto aan de kant worden getilt, want anders kon de pizzawagen er niet door! Verder verliep alles goed en was het top geregeld. Claudia vertelt: “Van tevoren waren we vooral gespannen of alles goed geregeld was, maar toen de bruiloft begon was dat bij ons beide eigenlijk helemaal weg. Het scheelde dat we goede ceremoniemeesters hadden waar we op konden vertrouwen.”
Rond half 7 ging iedereen aan tafel en kon er lekker gegeten worden. Tussendoor waren er een paar speeches en hebben we nog wat groepsfoto’s gemaakt. Het was een gezellige boel! Lieve Claudia en Mike, bedankt dat ik bij jullie mooie dag erbij mocht zijn!

Nog een tip van het bruidspaar: “Geniet zoveel mogelijk van de dag, hij is zo voorbij! En geniet ook vooral van alle voorbereidingen. De voorpret is minstens net zo leuk als de dag zelf en de napret.”

“Wij zijn onwijs blij dat we gekozen hebben voor Marischa voor de fotografie. Naast dat ze geweldige foto’s heeft gemaakt waarbij ze ook echt de emotie weet vast te leggen, is ze ontzettend vriendelijk en je hebt eigenlijk niet door dat ze foto’s aan het maken is.”

Featured Leveranciers


trouwen in friesland op boerderij de grote liefde

Boerderij de grote liefde

  • Bruidsjurk: De Bruidsmarkt in Zaadam
  • Visagie & Kapper: Jayne van Soulsessions
  • Trouwpak: Pakkend Amsterdam
  • Bloemist: Moon Bloom de Bloembinders in Elburg
  • Juwelier: Vintage
  • Bruidstaart: De Bokkelaene
  • Styling en Tent: Tabernakel Tenten
  • Catering: Pizza met Pazzi


Are you interested?


Gaan jullie ook trouwen in Friesland? Als trouwfotograaf ben ik te boeken in heel Nederland en buitenland.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# TROUWEN FRIESLAND # TROUWFOTOGRAAF FRIESLAND