trouwen bij hoeve vernelsberg in limburg (bruidsfotograaf)

Trouwen Hoeve Vernelsberg

DANIQUE & JACK // HOEVE VERNELSBERG IN EPEN

Dit leuke stel heeft elkaar voor het eerst “ontmoet” in oktober 2018. De zoon Jaro van Jack startte op de basisschool en Danique was juf op deze school. Na de carnavalsvakantie werd Danique zelfs de juf van Jaro. Vanaf dag 1 was er een onbewuste aantrekkingskracht. Jullie gaven elkaar net wat vaker die blik aan elkaar, of stelde de ander een extra vraag. Maar het contact bleef verder bij korte gesprekjes.
In december 2020 kwam hier verandering in. Via een fout gestuurd app berichtje op een doordeweekse avond, kwamen jullie in contact met elkaar. Sindsdien is er geen dag voorbij gegaan zonder contact en werd het gevoel in jullie aantrekkingskracht bevestigd!

Jack wou graag Danique ten huwelijk vragen en het moment was daar op hun vakantie in april 2023 naar IJsland. Danique verteld: “We hadden een hutje in de middle of nowhere en keken uit op het ruwe IJslandse landschap met een kudde wilde IJslandse paarden. In de ochtend besloten we naar de vuurtoren te lopen die we in de verte zagen. De lucht was blauwe dan blauw, maar er waaide een koude wind. Aangekomen bij de vuurtoren gebeurde het dan. Daar ging hij, op een knie en een ring in zijn hand. Ik zei volmondig ja! Achteraf vertelde hij dat hij ook de hand van mijn vader had gevraagd. Dat vond ik wel heel speciaal.”

Erna kon het plannen van de bruiloft beginnen en dat duurde ongeveer 1 jaar. Dit vonden ze erg leuk om te doen en vooral Danique is graag creatief bezig en had meteen allerlei ideeĆ«n. “Het was leuk om een “thema” te bepalen en daar alles omheen te bedenken en te maken. Ook vond ik het uitzoeken van alle leveranciers een uitdagende klus. We vonden het belangrijk dat we bij iedereen een goed gevoel hadden. Dit is uiteindelijk gelukt en daar zijn we heel blij mee! En natuurlijk de jurk uitzoeken. Nooit gedacht dat ik happy tears zou krijgen toen ik mijn droom jurk aantrok.”

Het thema was een Toscaanse bruiloft in het heuvelland en toen ik aankwam op hun grote dag was dit meteen zichtbaar! Het zag er zo sfeervol uit, overal waar je maar keek! Hoeve Vernelsberg is een monumentale boerderij gelegen in het Geuldal in Epen. Op het binnenplein werden de laatste dingen klaar gezet voor de ceremonie en boven op de zolderkamers maakte Danique en Jack zich apart klaar. Gelukkig was het droog en bleef het droog de hele dag! Hier maakte Danique en Jack zich toch wel zorgen over. “Wij hadden de locatie van vrijdag t/m maandag afgehuurd. Op vrijdag kregen we de sleutel. Het regende pijpenstelen! De weekend gasten kwamen aan, een aantal leveranciers kwamen spullen brengen en het was de bedoeling dat we de boel al zouden versieren. Het was opeens zo een chaos en alleen ik had het plan in mijn hoofd. We konden niks klaarzetten buiten en ik werd overspoeld door vragen. Gelukkig kon ik de rust bewaren, maar ik dacht wel even; gaat mij het wel lukken zoals ik het in mijn hoofd heb?”

Nadat Danique, Jack en de kids klaar waren was het wachten.. Via het zolderraam zagen ze alle gasten binnenkomen en langzamerhand plaats nemen voor de ceremonie. Toen alle gasten zaten, was het tijd voor de first look. Dit deden we binnen onder in de hal zodat de gasten nog niks zagen. Eerst zag Danique haar vader.. en erna Jack, met vervolgens de kids. Zo.. de spanning was er een beetje van af en nu de ceremonie!
Tijdens de ceremonie werd het liefdesverhaal van Danique en Jack vertelt door Ingrid van Samen trouwen en werd er prachtig gezongen door Celine van Veldhoven. Na de persoonlijke trouwgeloftes werden de ringen om gedaan en was het officieel! Voor Danique en Jack was de ceremonie ook het mooiste moment van de dag. “Zo mooi om je eigen liefdesverhaal en alle lieve woorden te horen. Prachtig om de liefde te bezegelen voor alle mensen die je dierbaar zijn.”

Er volgde een toost, de bruidstaart werd aangesneden en erna was het lekker borrelen. De kids hadden hun eigen knutseltafel en rende vrolijk rond. Rond zes uur werden er verschillende gangen hapjes uitgedeeld aan de gasten verzorgd door Sweet & Savoury. Wat net zo heerlijk smaakte als de sweettable die ze hadden verzorgd. Na het diner begon langzaam het feest en begon de band Cataplana te spelen. Er werd heerlijk gedanst, mee gezongen en zelfs Danique had als verrassing een nummer mee gezongen met de band!
Lieve Danique en Jack, wat een prachtige dag was het en ik ben dankbaar dat ik dit allemaal voor jullie mocht vast leggen šŸ™‚

Nog een tip van het bruidspaar: “Begin op tijd en heb regelmatig contact met alle leveranciers. Maak een moodboard en bepaal je kleurenpalet. Oh ja, de kringloopwinkel is je beste vriend šŸ˜‰
En verder geniet van deze bijzondere dag! Kijk regelmatig om je heen en neem alles in je op. Wanneer komt het voor dat alle mensen die je lief hebt op een plek samen zijn? En dan ook nog de liefde komen vieren? Zo bijzonder!”


Featured Leveranciers


trouwen bij hoeve vernelsberg in limburg (bruidsfotograaf)

Hoeve Vernelsberg

  • Visagie: Visagie Maud Douven
  • Kapper: Rejoice Styling
  • Bruidstaart en catering: Sweet & Savoury
  • Verhuurbedrijf: Deguelle Margraten
  • Trouwambtenaar: Samen Trouwen
  • Zangeres: Celine van Veldhoven
  • Band: Cataplana
  • Koffie truck: Teske koffie


Are you interested?


Gaan jullie ook trouwen bij Hoeve Vernelsberg? Als trouwfotograaf ben ik te boeken in heel Nederland en buitenland.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# TROUWEN HOEVE VERNELSBERG