Tunesië

09 APRIL – 16 APRIL 2024


Toch nog een keer naar Tunesië, omdat we dit keer ook een trip gingen maken naar de woestijn. En bij de woestijn ben ik nog niet eerder geweest. We verbleven weer bij Zitanou Stables op Djerba en hebben weer aan de zee, door de duinen en binnenlands gereden met de hengsten. We hebben weer flink geshopt in Houmt Souk, Djerbahood bezocht en de woestijntrip natuurlijk.
Voor de woestijntrip werden we door onze twee gidsen opgehaald in een jeep en reden we naar het vaste land. We reden richting Douz met onderweg verschillende tussenstops. Ook kregen we veel informatie over de teelt van olijven en dadels, want hier leeft Tunesië van. We hebben een stop gemaakt bij de berber dorpen Ghilissia en Zaafrane en we hebben ook de markt bezocht van Douz met een tussenstop voor lunch. Richting de avond reden we naar Camp Les Dunes Insolites kamp in Sabri. Dit is een tentenkamp aan de rand van de woestijn en wat was het mooi om te zien! In de avond werd er een kampvuur gemaakt, brood gebakken in woestijnzand en erna gingen we samen eten en werd er een feestje van gemaakt.
De volgende dag zijn we na ons ontbijt vertrokken naar het heuveldorp Tamezret en hebben we bij twee dames lunch gegeten. Tot slot hebben we een stop gemaakt bij Hotel Sidi Driss, dit diende tussen 1976 en 2000 als decor voor de film Star Wars, het huis van Owen.