Tunesië

25 SEPTEMBER – 2 OKTOBER 2022


Voor de eerste keer een reis zonder mijn eigen gezin. Mijn moeder wilde graag een paardrijd vakantie in Tunesië. Online zag ze dit namelijk voorbij komen al een tijdje. 

ZITOUNA STABLES
We verbleven de hele week bij Zitouna Stables gelegen op het Tunesische eiland Djerba. Ze organiseren daar dagelijks ritten voor gevorderde ruiters langs de prachtige Tunesische stranden, maar ook door het binnenland. Ze hebben daar 10 mooie en lieve Berber/Arabier hengsten die je kunt rijden. En lief waren ze ook echt! We hebben dagelijks (meestal in de ochtend) z’n 2 – 2,5 uur gereden.

STRAND BIJ VILLA AZUR
Ook zijn we een paar dagen naar het strand gegaan. Het was heerlijk weer en het zeewater voelde gewoon lauw aan qua temperatuur!

HOUMT SOUK
Dit is de hoofdstad van Djerba en hier zijn vele winkeltjes te vinden en ook overdekt. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen.

DJERBAHOOD
In de stad El RIadh is er een project genaamd Djerbahood waar z’n 150 kunstenaars van de hele wereld in alle soorten en maten hun kunst laten zien in de vorm van street art en grafitti. Erg leuk om door heen te lopen!

GUELLELA
Guellela is een kleine stadje dat beroemd is om zijn professionele pottenbakkers. We hebben de pottebakkerij bezocht en gezien hoe ze van begin tot het einde de potten maken. Iets verder op ligt het Guellala museum waar je kunt leren over de tradities en gebruiken van het eiland.

LA GHRIBA SYNAGOGE
Tunesië is een land waar veel moslims wonen, maar toch leeft er ook een grote joodse gemeenschap met hun eigen synagoge. Dit is de oudste synagogen ter wereld en is gelegen in Houmt Souk. Overal waar je kijkt zie je mooie kleuren en motieven.