Volendam

13 MAART – 14 MAART 2020


VRIJDAG 13 MAART 
Op 13 maart zouden we vertrekken naar Volendam voor twee dagen. De weersvoorspelling zag er ok uit, alleen wat regen op vrijdag ochtend en zaterdag droog en zonnig. We vertrokken rond half 9 en kwamen om 11 uur aan bij de Zaanse Schans met ambachten, molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw. Helaas toen we net de auto parkeerde ging het regenen en volgens buienradar bleef het nog een uur regenen. Hier konden we helaas niet op wachten, want om 1 uur wouden we de boot van Volendam naar Marken te hebben. Want deze rijdt maar een paar keer per dag.

Een half uur later parkeerde we de auto en liepen door Volendam. Het was erg rustig, vooral omdat ze bezig waren om bepaalde dingen te gaan sluiten ivm Corona. In Volendam zie je vaker de traditionele foto’s die je kunt maken en dit wou ik natuurlijk ook graag doen! Bij Experience Volendam hebben we deze laten maken. Omdat het nog geen 1 uur was hebben we nog een lekkere wafel en stroopwafel gegeten. Enzo wou graag een wafel met chocolade en smarties. Om 1 uur namen we de Marken Express boot naar Marken toe.

Marken is een voormalig eiland en nu een schiereiland in het Markermeer dat sinds 1957 verbonden is met een dijk via het vastenland. Het is een leuk stadje met een haven en traditionele huisjes. We begonnen met een wandeling naar het Paard van Marken. Dit is een vuurtoren op het oosterlijke punt van het eiland. Op de route kwamen we ook langs de klompenmakerij. Om 4 uur hadden we weer de boot terug naar Volendam en hebben we nog eventjes door Volendam gelopen. Zo groot is het nu ook weer niet. Erna zien we naar ons hotel Van der Valk Volendam gereden waar we gegeten hebben en nog even gezwommen.

ZATERDAG 14 MAART 
Zaterdag zijn we in de ochtend weer terug gegaan naar de Zaanse Schans. Gelukkig was het deze keer droog! Toen we er pas aankwamen was het nog lekker rustig, maar na een half uur stroomden de mensen van de touringsbussen binnen. De Zaanse Schans is leuk om te bekijken en even een wandeling te maken.

Om toch nog wat leuks te doen voor Enzo zijn we erna vertrokken naar het Amstelpark in Amsterdam. Dit is een park waar je rustig kunt wandelen met een kinderboederij, minigolf, doolhof en allerlei kleine attracties. Enzo vond het erg leuk!