bruidsfotografie van een prachtig bruidspaar bij Chateau Dalhem in België.

Bruidsfotografie Maastricht

ANNE-MAAIKE & PETER // CHATEAU DALHEM & SINT JANSKERK MAASTRICHT

Afgelopen wekend mocht ik de bruidsfotografie verzorgen voor de bruiloft van Anne-Maaike & Peter. Ze hebben elkaar leren kennen op het ontgroeningsweekend van onze studentenvereniging, Lux ad Mosam. Peter was de zogenoemde beul, Anne-Maaike was eerstejaars. Dit was natuurlijk niet echt een romantische setting, dus de eerste maanden leek er nog niet echt sprake van opbloeiende liefde. Gelukkig ging het daarna al een stuk beter. Het stel kluste aan de sociëteit van de vereniging, en begon elkaar toch wel heel leuk te vinden. “Het grappige is dat we dit totaal niet van elkaar wisten. We zijn allebei overtuigd christen en na een paar maanden er omheen draaien besloot ik om dan maar eens te bidden en God om meer duidelijkheid te vragen. En precies op dat moment stuurde Peter een appje waarin hij me mee op date vroeg. Zo bijzonder! Daarna is het heel snel gegaan, drie weken later hadden we verkering.”

Het avontuur loopt als een rode lijn door hun relatie. De mooiste momenten kwamen voort uit spontane acties. “We zijn allebei heel avontuurlijk en houden van gekke dingen doen, maar vergeten in ons enthousiasme nog weleens om dingen goed uit te denken.” Een onvergetelijk moment, bijvoorbeeld was een nachtje kamperen op de Chinese Muur. Dat Anne-Maaike en Peter twee uur door de bossen dwaalden en bijna doodvroren, is iets waar ze achteraf alleen maar om kunnen lachen. “Dit was echt één van de mooiste momenten uit ons leven: In ons eentje wakker worden op een verlaten Chinese Muur.”

Het aanzoek kwam ook voort uit zo’n spontane actie. Peter wist dat hij Anne-Maaike tijdens hun zomervakantie ten huwelijk wilde vragen. Hij had dus nog genoeg tijd. “Totdat ik opeens als verrassing een last minute had geboekt, die zó last minute was dat we 2 uur later al moesten vertrekken. Peter moest dus halsoverkop een ring kopen én mijn vader om mijn hand vragen. Oh ja, en natuurlijk ook nog inpakken voor de vakantie. In de stress nam hij uiteindelijk ook nog per ongeluk een leeg ringendoosje mee in plaats van die met de ring. Hoe hij het allemaal heeft kunnen doen weet ik niet, maar een paar dagen later vroeg hij mij ten huwelijk op het strand in Egypte, bij zonsondergang. Dit was echt een magisch moment!” 

Na een super leuke loveshoot met dit koppel was het dan eindelijk tijd voor hun bruiloft!  Om half 10 was ik al aanwezig bij Chateau Dalhem waar Anne-Maaike & Peter zich nog aan het klaar maken waren. Erna was het tijd voor hun eerste ontmoeting buiten op het balkon. Vervolgens zijn we foto’s gaan maken voor de bruidsreportage.
Om 12 uur was er een heerlijke lunch en toen heb ik meteen al een foto bewerkt van de bruidsreportage. Deze foto werd via een snelservice besteld, zodat de gasten dit als bedankje mee naar huis konden nemen.

Om 2 uur was de kerkdienst bij de Sint Janskerk in Maastricht. Dit was ook het mooiste moment van de dag voor Anne-Maaike & Peter.  “Onze kerkdienst was echt geweldig. We trouwden in de Sint Janskerk op het Vrijthof, midden in Maastricht. We wilden geen standaarddienst, maar echt heel persoonlijk. In plaats van dat iedereen met z’n neus naar voren zat, hebben we de stoelen in een halve cirkel rondom de band gezet. Dit gaf een hele intieme setting. Ook hebben we de dienst zelf geopend en aan elkaar gepraat, zodat het echt ónze dienst was.”
Eenmaal terug bij Chateau Dalham was het tijd voor de felicitaties, de toost en de bruidstaart. Alles was prachtig versierd volgens hun thema Great Gatsby, jaren ’20. Ik vond het hartstikke leuk dat ik als bruidsfotograaf aanwezig mocht zijn op jullie bruiloft. Ik wens jullie nog veel geluk & liefde!

Featured Leveranciers


bruidsfotografie van een prachtig bruidspaar bij Chateau Dalhem in België.

Sint Janskerk

  • Bruidsjurk: Sincerity Bridal
  • Visagie & Kapper: Charlotte’s Visagie
  • Trouwpak: Suit Supply
  • Bloemist: By Samsam in Maastricht
  • Juwelier: Pont D’Or
  • Bruidstaart:Leonie Frissen uit Maastricht
  • Entertainment: RFG Entertainment

Are you interested?


Hebben jullie interesse in mijn bruidsfotografie? Voor een bruidsreportage ben ik te boeken in heel Nederland en buitenland, dus ook in Maastricht.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# BRUIDSFOTOGRAFIE MAASTRICHT