Bruidsreportage van een bruidspaar in op de Brunssummerheide (Limburg)

Bruidsreportage Limburg

MERLE & LESTER // GEMEENTEHUIS BRUNSSUM & SCHINVELDER HOEVE

Dit bruidspaar kent elkaar al van jongs af aan. Ze hebben een gemeenschappelijke passie en dat is het wedstrijdzwemmen. Zo kwamen ze elkaar al tegen toen ze 8 jaar waren bij de landelijke wedstrijden. Lester vertelde dat hij toen al wist dat Merle de ware was, maar dat Merle hem niet zag staan! Op hun 17e na hun examenjaar zijn ze allebei voor het zwemmen verhuisd naar Eindhoven. Merle komt oorspronkelijk uit Zoetermeer en Lester uit Heerlen. En vanaf dat moment was de vonk overgeslagen! In Eindhoven was dus hun eerste date. Lester was al helemaal gesetteld in zijn huisje, maar Merle moest het e.e.a. nog regelen voordat zij in haar huisje kon. Merle bleef daarom een weekendje bij Lester. Ze zijn gezellig naar de bioscoop gegaan, bij een leuk tentje geluncht en ’s avonds geëindigd met pizza’s op de bank. Vanwege een blessure moest Lester na een jaar al stoppen met zwemmen en is hij terug gegaan naar Heerlen om daar zwemtrainingen te gaan geven. Na anderhalf jaar besloot Merle om ook naar het prachtige zuiden te gaan om samen te gaan wonen met Lester. Maar ook om onder Lester te gaan trainen met zwemmen en zo hebben ze mooie prestaties behaald zoals het worden van tweemaal Nederlands Kampioen.

Omdat Lester altijd al wist dat Merle de ware was, kon een aanzoek niet uitblijven. Merle vertelt ook dat Lester heel erg zijn best heeft gedaan hiervoor en zeer romantisch was! Het begon allemaal op 6 februari 2016 toen Lester Merle opeens midden in de nacht wakker maakte. Merle werd een beetje chagrijnig wakker (best begrijpelijk haha!), maar toen Lester vertelde dat ze als verrassing een paar dagen weg zouden gaan was dat weer helemaal goed. Ze pakte hun spullen en vertrokken met de auto.. de bestemming was nog een verrassing. Zes uur later kwamen ze aan in Berlijn, de stad waar ze samen hun eerste stedentripje naartoe hebben gemaakt. Bij aankomst gaf Lester aan dat het hotel achter een berg (met waterval!) lag en dat ze de berg op moesten lopen om het hotel te bereiken. Bovenop de berg hadden ze perfect uitzicht over een groot deel van Berlijn en daar ging Lester op de knieën! Natuurlijk zei Merle “ja” en met het opkomen van de zon was het aanzoek helemaal perfect! Erna volgde het plannen van de bruiloft. In eerste instantie wouden ze trouwen in de zomer, maar een winterwedding sprak ze uiteindelijk toch meer aan. Dit allemaal hebben ze binnen een half jaar weten te regelen.

Op 22 februari was dan eindelijk de grote dag! In de ochtend begon ik de bruidsreportage bij Merle waar ze nog in de make-up zat. Erna werd op haar slaapkamer de trouwjurk aangetrokken samen met haar moeder. Vervolgens kwam haar vader binnen om haar voor het eerst te zien. Helaas was het buiten aan het miezelen, maar ondanks dat gingen we toch naar de Brunssummerheide (Limburg)  voor de first look. Lester stond namelijk op Merle te wachten en zag hier zijn prachtige bruid voor het eerst. Dit was ook het mooiste moment van de dag voor Merle en Lester. “Voorafgaand aan de ceremonie wilden wij elkaar graag voor het eerst zien; gewoon met zijn tweetjes. Marischa heeft dit prachtig vastgelegd. Voor ons was dit een speciaal, mooi en emotioneel moment.” Een stukje verderop stond de familie mee te kijken en mee te genieten van het moment. Na wat groepsfoto’s en wat foto’s van Merle en Lester alleen zijn we naar hun huis gegaan voor wat koffie en thee.  Iets na 1 uur vertrok ik met Merle en Lester naar het Gemeentehuis in Brunssum voor de ceremonie. Het was ondertussen gelukkig weer droog. Na de ceremonie zette de bruiloft voort bij de mooie locatie  Schinvelder Hoeve in Limburg. Hier werd er getoost en de bruidstaart aangesneden. Omdat het nu eindelijk droog was hebben we nog enkele trouwfoto’s buiten gemaakt. Na een heerlijk diner en super leuke speeches kon het feest dan eindelijk beginnen. Toen alle gasten er waren werd de feestavond geopend met een openingsdans (en de zangkunsten van Lester). Dank jullie wel dat ik bij deze prachtige dag mocht zijn!

Nog een tip van het bruidspaar: “Het klinkt zo lekker cliché, maar vergeet tijdens de (toch wel hectische) dag vooral niet om te genieten. Je trouwt immers (als het goed is) maar één keer. En doe vooral wat jullie zelf willen! Het is jullie dag, dus rekening houden met anderen hoeft niet (ook al is dat soms lastig).”

Featured Leveranciers


Bruidsreportage van een bruidspaar in op de Brunssummerheide (Limburg)

Gemeentehuis Brunssum

  • Bruidsjurk: San Patrick Alcala, gekocht bij Ann & John Bruidsmode
  • Accessoires bruid: Webshop SYTTD
  • Visagie: Beautysalon Saranda Morina
  • Kapper: BlushInstitue
  • Trouwpak: Suitsupply Maastricht
  • Bloemist: Rob van Gurp in Brunssum
  • Juwelier: DC Juwelier in Kerkrade
  • Bruidstaart: Bakkerij Weijers te Landgraaf
  • Uitnodigingen: Kaartje2go
  • DJ: DJ Cronic

Are you interested?


Zijn jullie nog op zoek naar een bruidsfotograaf? Voor een bruidsreportage ben ik te boeken in heel Nederland en dus ook in Limburg.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# BRUIDSREPORTAGE LIMBURG