Bruidsfotograaf voor spiritueel trouwen in de natuur in Valkenburg

Spiritueel trouwen

ANKE & TAKE // THUIS IN VALKENBURG

Z’n 3,5 maand voor hun trouwdatum kreeg ik de aanvraag binnen van Anke en Take om hun bruiloft te fotograferen. Hun mail sprak mij meteen aan.. trouwen in de natuur en een ritueelbegeleidster die hun culturen en visie op het leven met de natuur zou verbinden. De match was gelukkig wederzijds en op zaterdag 26 augustus mocht ik hun bijzondere dag fotograferen.

Toen het net middag was ging ik naar Take. Zijn familie is vanuit Roemenië gekomen en verbleven bij het vakantiepark Landal op de Cauberg in Valkenburg. Take ging hier samen hun zoon Filip en goede vrienden zich klaar maken. Take trok zijn trouwpak aan met behulp van Filip en zijn vader en erna kon iedereen lunchen.
Vervolgens vertrok ik naar het huis van Anke en Take. Ze wonen in Valkenburg, maar toch afgelegen aan de bosrand. Toen ik binnen kwam was Anke de haren aan het doen van hun dochter Oana en ondertussen werd er door anderen nog van alles klaar gezet. Erna nog de nagels lakken.. trouwgeloftes nog even snel uitprinten en toen kon Anke haar trouwjurk aantrekken. Ik was benieuwd hoe die was geworden. Anke heeft haar trouwjurk en het jurkje van Oana zelf gemaakt en vlak voor de bruiloft vertelde Anke mij dat ze nog van gedachte was veranderd en ze een open rug wou hebben. Maar wat een mooie jurk is het geworden, het past helemaal bij haar!

Alle gasten die binnen kwamen verzamelde zich buiten en vlak voor de ceremonie werd iedereen verzocht naar de weide te gaan. Hier stond het gras hoog en er was een looppad met een grote ronde cirkel gemaaid voor de ceremonie. Overal waar je keek zag je de natuur, erg mooi. De gasten stonden of zaten op hooibalen in een cirkel en toen kwam Take met Filip aangelopen. Vervolgens de bruidsmeisjes en tot slot Anke met haar vader. De ceremonie die volgde was prachtig begeleid door Iris van Noorden. Er was een stenenritueel waarin alle gasten hun steen konden neerleggen die ze hadden meegenomen met als slot Anke, Take, Filip en Oana hun steentje op neerlegde. Een ringenritueel waar alle gasten in een cirkel om Anke, Take, Filip en Oana stonden met een lang touw in hun handen. De ringen gingen door het touw langs alle gasten en hun konden een liefdevolle herinnering aan de ringen geven. Maar ook waren er persoonlijke trouwgeloftes en heel veel mooie woorden.

Na de ceremonie was er achterom in de tuin de felicitaties, de toost en werd er taart gegeten. Dit was ook het moment dat ik nog foto’s heb gemaakt van Anke, Take, Filip en Oana. De liefde spat er van af!
In de avond ben ik nog terug gekomen om een stuk van het feest vast te leggen. Toen ik binnen kwam had de familie van Anke een stuk voorbereid en werd hun levensverhaal verteld aan de hand van allerlei zelf gemaakt liedjes. Maar erna was het toch tijd voor de openingsdans en kon het feest echt beginnen!

Are you interested?


Gaan jullie ook trouwen op een spirituele manier? Dan lijkt het mij leuk om dit te mogen vast leggen! Als bruidsfotograaf ben ik te boeken door heel Nederland en buitenland.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# SPIRITUEEL TROUWEN # TROUWEN IN DE NATUUR