trouwen in kasteel limbricht met een bruidsfotograaf

Trouwen Kasteel Limbricht

MILOU & REMCO // KASTEEL LIMBRICHT

Na een hele tijd geen bruiloft meer te hebben gefotografeerd vanwege de corona, was het eindelijk zo ver voor de bruiloft van Milou en Remco! Ze hebben elkaar leren kennen tijdens oud op nieuw in 2010. Een vriendin van Milou is naar Nijmegen verhuisd om te gaan studeren. Daar heeft zij haar partner leren kennen, een vriend uit de vriendengroep van Remco. Zij organiseerden een feest waar zowel Milou met haar vriendinnen was uitgenodigd en Remco met zijn vrienden. Echter als je denkt dat op deze avond de vonk is overgeslagen heb je het mis. Remco zag Milou wel zitten en waagde een poging om een gesprek met haar aan te knopen en sloeg hierbij een arm om haar heen. Milou zag dit echter niet zitten en kapte het gesprek snel af om vervolgens weer met haar vriendinnen te kletsen. Een paar dagen later wist Remco via via het nummer van Milou te krijgen en probeerde meermaals om af te spreken. Vanuit Milou’s kant volgde verschillende excuses waarom er niet afgesproken kon worden (werken, te veel huiswerk, verjaardagen, ziek, noem het maar op). Dit weerhield Remco er niet van om toch te proberen wat af te spreken (de aanhouder wint!). Uiteindelijk is Remco vanuit Arnhem naar Heerlen gekomen. Ze hadden in café de Kroniek afgesproken. Tijdens hun afspraak op 03.02.2011 realiseerde Milou al snel dat Remco toch wel leuk was. Remco had dezelfde humor als Milou en ze hebben ontzettend hard moeten lachen. Milou heeft nog nooit met iemand die ze niet ken uren lang kunnen kletsen over van alles en nog wat. Wat in eerste instantie een afspraak met alleen lunch zou zijn, werd een afspraak die de gehele dag duurde. Ze hadden die dag om 11:00 uur afgesproken en pas rond 21:00 zette Remco Milou thuis weer af. De tijd is die dag voorbij gevlogen. De vonk is die dag overgeslagen!

Op 03.02.2019 waren Milou en Remco acht jaar samen. Milou kreeg van Remco een goud korrel cadeau om bij Nele Braet Jewelry een ring te laten maken. Het duurde even voordat ze  bij Nele terecht konden. Op woensdag 10 april hadden ze uiteindelijk de afspraak. Achteraf bleek dat Remco al contact met Nele had opgenomen om te sturen naar een verlovingsring! Omdat het een handgemaakt sieraad was, zou het wel een aantal weken duren voordat de ring klaar zou zijn. In de eerste week van juni moest Remco voor zijn werk een week naar Oostenrijk en zou hij vrijdag 7 juni weer thuis komen. Remco stuurde Milou een appje dat hij wat later zou zijn omdat er wat vertraging was opgelopen. Wat bleek, Remco landde het ’s avonds op vliegveld Dusseldorf, daar zou een taxi hem komen ophalen. Die dag is de ring (die Nele gemaakt heeft) bij hem op het werk bezorgd en heeft hij de taxichauffeur instructies gegeven om eerst langs kantoor te gaan om de ring op te halen, voordat hij Remco ging ophalen. Ook had Remco Mandy (een goede vriendin Milou) gevraagd om een boeket met rozen te regelen, namelijk 8 rode rozen en 1 witte roos. Tegen de tijd dat Remco thuis kwam zat Milou uiterst charmant op de bank. Net gedoucht, tulband op het hoofd, bril op, geen bh aan en de make-up resten nog onder de ogen hangen. Toen Remco binnen kwam zag Milou dat hij bloemen in zijn handen had en dacht nog: ‘’ Zo lang is hij toch niet weg geweest?’’ Maar ook zag ze direct dat hij zenuwachtig oogde. En toen is Remco op zijn knie gegaan met de ring die speciaal voor haar gemaakt was en een boeket met rozen, en stelde hij de vraag of ze met hem wilde trouwen. Het waren 8 rode rozen, want ze waren op dat moment 8 jaar samen, en 1 witte roos die symbolisch stond voor het jaar wanneer ze gingen trouwen. Zooo romantisch en natuurlijk zei Milou JA!

Erna volgde de periode van het plannen van de bruiloft. Hiervoor hadden ze 13 maanden de tijd. Hoewel Milou op school vaak als leerdoel had dat ze beter moest leren plannen, was de bruiloft al snel geregeld. Het enige spannende was toen Corona in beeld kwam. Kon de bruiloft wel door gaan? Hoe spannend dit ook was, ze hadden al snel een back-up plan gemaakt die gelukkig achteraf niet nodig is geweest. 

Op 03.07.2020 was de grote dag. Milou maakte zich thuis klaar bij haar ouders. Samen met videograaf Maurice Swinkels arriveerde ik in de ochtend. Hier werd de make-up van Milou gedaan door een goede vriendin van Remco. Ondertussen zorgde de moeder van Milou dat ik niks te kort kwam. Thee, broodjes en zelfs aardbeienvla! Toen Milou klaar was trok ze samen met haar moeder op de slaapkamer de trouwjurk aan. In de woonkamer zag vaders Milou voor het eerst en wat is dit toch altijd een mooi moment! Ondertussen verzamelde de hele straat zich bij elkaar. De straat was helemaal versierd voor Milou. De dagen ervoor hadden ze zelfs hun tuin mooi gemaakt en het pad waar Milou naar buiten zou komen onkruid vrij gemaakt! Toen Milou naar buiten kwam stond iedereen haar op te wachten en liep haar vader trots met haar arm in arm.
Rond 1 uur kwam ik bij Remco aan, hij maakte zich klaar in een sfeervolle kamer op Kasteel Limbricht. Samen met vrienden trok hij zijn trouwpak aan en zijn voor geknoopte stropdas. Ondertussen kwam de gasten al langzaam het binnenhof op. Om half 2 stond Remco buiten samen met alle andere gasten te wachten tot Milou zou aankomen met haar vader. Erna volgde een super leuke en gezellige ceremonie met als trouwambtenaar de broer van Milou. Ook waren er veel persoonlijke verhalen over Milou en Remco door hun moeders. Na de ceremonie waren de felicitaties en werd er getoost en de lekkere red velvet bruidstaart aangesneden. Ook kregen Milou en Remco leuke cadeau’s, zoals een gratis vloer inclusief leggen (door de familie) voor in hun nieuwe huis. Als ik jullie was zou ik lekker een dagje weg gaan en hun het allemaal laten regelen ha! Rond 5 uur was het diner buiten op het binnenhof met deze keer speeches van de vaders en werd er gezongen door alle gasten op het lied Hakuna Matata. Voor de fotoshoot zijn we naar het grasveld gegaan iets verderop bij Kasteel Limbricht. Als een diehard liep Milou door de brandnetels om zo huppelend met Remco op de foto te kunnen. Wat hebben we gelachen! Tot slot maakte we nog een stop in het korenveld aan het begin van de straat en was het net of we in Italië waren.
Een paar dagen voor de bruiloft kreeg ik een mailtje van Remco dat ze besloten hadden om geen openingsdans te doen. Een leuk moment tijdens de feestavond vind ik toch altijd wel de openingsdans en dat erna de dansvloer is geopend. Stiekem begon ik te peilen bij de broer van Milou. Misschien wouden ze wel dansen als iedereen gewoon mee schuifelde? Na wat rondvragen bij de gasten die instemde werd het besproken met Milou en Remco. Dit vonden ze een goed idee en zo sloot ik toch nog de avond af met een openingsdans! Lieve Milou en Remco, dankjewel dat ik deze dag mocht vast leggen voor jullie!

Nog een tip van het bruidspaar: “Alle clichés zijn waar, geniet van ieder moment intens. Het is zo’n bijzonder mooie dag, die ook zo ontzettend snel voor bij is!” En gelukkig zijn ze ook blij met de foto’s! “Ontzettend mooie foto’s en heeeeeel erg bedankt dat je onze prachtige dag op een ontzettend mooie manier hebt willen vastleggen!”

Featured Leveranciers


trouwen in kasteel limbricht met een bruidsfotograaf

Kasteel Limbricht

  • Bruidsjurk: Désirée Bruidsmode
  • Bruid schoenen: Top Vintage
  • Visagie: Sharon Knuiman
  • Kapper: Hairstudio HIP
  • Trouwpak: Suit Supply
  • Bloemist: Bloemisterij Stoelinga
  • Juwelier: Nele Braet Jewelry
  • Bruidstaart: Loveliciouscake
  • Uitnodigingen: via Madeformoments
  • Videograaf: Younique Film

Are you interested?


Gaan jullie ook trouwen bij Kasteel Limbricht en zoeken jullie nog een fotograaf? Als bruidsfotograaf ben ik te boeken in Nederland en het buitenland.
Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

# TROUWEN KASTEEL LIMBRICHT